• Imatrikulácia 2022
          • Imatrikulácia 2022

          • Po dvoch rokoch prísnych protipandemických opatrení sa situácia zlepšila a konečne sme mohli zorganizovať slávnosť imatrikulácie. Udalosť, ktorá by nemala chýbať v živote žiadneho stredoškoláka, sa konala 21.04. 2022 netradične na gymnáziu v športovej hale.

            Na úvod sa študentom prihovoril riaditeľ školy Mgr. Radim Urban. Po ňom sa už slova ujali sprievodcovia večera. Kultúrny program už tradične zastrešili študenti tretieho ročníka v spolupráci so školským parlamentom, ktorí sa svojej úlohy pri organizovaní zhostili veľmi dobre a svoje úsilie pretavili do milej a zábavnej atmosféry. Prváci a prímani, prijatí do cechu študentského, spolu so svojimi triednymi učiteľmi prežili príjemný večer, na ktorý budú určite dlho spomínať.

            Veľká vďaka patrí organizátorom imatrikulácií Diane Rustemovej (K), Emme Petruškovej a Adele Bundovej (Sp), Matejovi Brezovskému, Alexandre Donátovej a Adamovi Kardhordó (III.B), Tamare Brdárovej, Natálii Mesákovej a Matúšovi Mjartanovi (III.C), Lee Chynoranskej, Adamovi Kusému, Giorgovi Lincke a Viktórii Moravčíkovej (III.D).

            Fotografie z imatrikulácií sa nachádzajú v školskej fotogalérii.

        • Olympiáda vo francúzskom jazyku
          • Olympiáda vo francúzskom jazyku

          • Dňa 22. 4. sa v bratislavskej Iuvente uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie celoštátneho kola 31. ročníka Olympiády vo francúzskom jazyku, ktorého sa zúčastnil aj náš študent Oliver Ján Tremboš (II.B). Stal sa úspešným riešiteľom v kategórii 2A a umiestnil sa na 4. mieste. 

            Blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy!

        • Euro Tour 2022 na gymnáziu a úspechy našich študentov
          • Euro Tour 2022 na gymnáziu a úspechy našich študentov

          • Na základe pozvania pedagógov z predmetovej komisie občianskej náuky sa našej škole 12. apríla uskutočnil workshop regionálneho centra Europe Direct zo Senice, ktorý za vedenie školy otvorila zástupkyňa profesorka Erika Horváthová a garant podujatia profesor gymnázia Peter Rusnák. V rámci programu Euro Tour 2022 workshop pripravil pre študentov témy spoločného európskeho priestoru, možností zahraničných stáží a programov študentských mobilít, ako aj ďalších výhod, ktoré sú dnes prístupné študentom v kooperácii európskych štátov. Lektori regionálneho centra predstavili gymnazistom európske benefity v téme „Čo robí EÚ pre mňa...“ a poukázali na rôzne možnosti pri úsilí o zlepšenie komunikačných schopností v cudzom jazyku a vytvorení študentského portfólia, ktoré pomáha pri dosahovaní budúcich profesijných cieľov. Informovali študentov aj o možnostiach programu Discover, ktorý prináša skvelú príležitosť spoznávania európskych krajín s minimálnymi nákladmi na réžiu. Piešťanské gymnázium ponúka množstvo príležitostí, ktoré prispievajú k osobnému rastu študentov a vytvárajú tvorivé prostredie pre kultiváciu ich zručností v praxi. Pozitívne ohlasy na zmysluplnosť workshopu vyjadrili nielen gymnazisti, ale aj školou pozvaní lektori, keď ocenili výbornú organizáciu akcie a dlhodobú spoluprácu s našim gymnáziom.

             

            Potenciál vedomostného programu Europe Direct sa následne 21. apríla podujali preveriť naši gymnazisti v krajskom kole súťaže Mladý Európan 2022 v Senici. Študenti bilingválnych tried Oliver Marek (4.B), Viktória Drábiková (2.B) a Andrej Marek (septima) pripravili, podľa hodnotenia komisie, kvalitnú úvahu o českej vzdelávacej politike a o Prahe v literárnom diele mysteriózneho Franza Kafku. Po dôkladnom štúdiu európskych reálií piešťanskí gymnazisti dokázali v dvojkolovej vyraďovacej súťaži najlepšie zo všetkých zúčastnených škôl vyriešiť úlohy testu a výborne obstáli aj vo finále, kde sa konečným súčtom bodov umiestnili na druhom mieste. Za vzornú reprezentáciu školy im ďakujeme a ku krásnemu výsledku blahoželáme.

             

            Medzi úspechmi gymnazistov v európskych témach i v oblasti domáceho a medzinárodného práva musíme spomenúť aj reprezentáciu gymnázia, mesta Piešťany i Trnavského samosprávneho kraja v celoštátnom kole 24. ročníka Olympiády ľudských práv, ktoré sa uskutočnilo v dňoch 6. – 8. apríla 2022 v Bratislave pod záštitou prezidentky SR, ministerky spravodlivosti SR a ombudsmanky SR. Medzi víťazmi krajského kola, ktorých do súťaže pripravoval učiteľ Peter Rusnák, boli aj naši študenti – maturant Lukáš Mojžiš (4.D) a Romana Švecová (2.A).. Vo viackolovom vyraďovacom súťažení, pri riešení prípadov a modelových situácií, sa naši gymnazisti umiestnili medzi úspešnými riešiteľmi zadaných úloh. Najvýznamnejší úspech v tvrdej konkurencii študentov z viac ako 50 slovenských gymnázií a odborných škôl zaznamenala Romana Švecová, ktorá obsadila 3. miesto v sekcii obhajob projektov vyhlásenej Zastúpením Európskej komisie na Slovensku. Bodovala témou “Dopad klimatickej zmeny na ľudské práva”. Výbornými výsledkami a umiestnením v národnom kole olympiády naši gymnazisti preukázali, že ich ambície úspešne zdolávať výzvy sú oprávnené. Aj k tomu im blahoželáme.

             

            Bronislava Macová (študentka 4.A)

        • Trofej Ivana Luknára v rukách Emmy Mihálikovej z tercie
          • Trofej Ivana Luknára v rukách Emmy Mihálikovej z tercie

          • Gymnázium Pierra de Coubertina v Piešťanoch sa stalo centrom záverečných aktivít medzinárodného projektu s názvom Coubertinova akadémia – sociálna Inklúzia prostredníctvom športových hodnôt. Ich súčasťou bola prezentácia publikácie spracovanej medzinárodným autorským kolektívom a odovzdanie cien víťazom súťaží, ktoré sa uskutočnili v rámci projektu.

            Putovnú Trofej Ivana Luknára odovzdávala jeho dcéra a profesorka našej školy Mgr. Katarína Dzurová. Za športovo-vedomostnú súťaž ju ako celková víťazka získala Emma Miháliková pred Rebekou Bukovou a Elisou Biscontini. Športovo-vedomostná súťaž bude na počesť Mgr. Ivana Luknára prebiehať každý rok.

            Celkovou víťazkou fotografickej súťaže s názvom Sakurová výzva sa stala Zuzana Luknárová, ktorá fotoobjektívom zachytila svojich žiakov v športovej pozícii pod rozkvitnutou čerešňou.

            Špeciálna cena za šírenie myšlienok o sociálnej inklúzii prostredníctvom športových hodnôt putovala do rúk slovenského vedca Viliama Nováka. Tento nadšený vyznávač zdravého životného štýlu absolvoval doteraz 119 maratónov, 7 ultramaratónov a nespočetné množstvo polmaratónov po celom svete. Veríme, že k svojim blížiacim sa 80-tym narodeninám pridá ešte mnohé ďalšie zahraničné bežecké výzvy.  

            Sprievodnými aktivitami projektu, ktorý bol venovaný pamiatke  vynikajúceho človeka Ivana Luknára, bývalého dlhoročného  riaditeľa  piešťanského Gymnázia Pierra de Coubertina, bola prehliadka Olympijského tréningového centra v Šamoríne. Účastníci mali počas záverečného stretnutia možnosť navštíviť aj galériu moderného umenia Danubiana v Čunove, či starobylý hrad Devín.

            Olev Saluveer, riaditeľ partnerského gymnázia Pierra de Coubertina v estónskom Tartu skonštatoval, že spolupráca so slovenskými partnermi bola veľmi srdečná a profesionálna zároveň. Poďakoval sa za možnosť byť súčasťou tejto medzinárodnej komunity a vyjadril presvedčenie, že projektové výsledky prinesú svoje ovocie v podpore filozofie sociálnej inklúzie prostredníctvom športových hodnôt. 

            Projekt spolufinancovaný z programu Erasmus+ Európskej únie bol formálne ukončený na Smolenickom zámku, kde sa konala prezentácia dosiahnutých výsledkov a záverečné diskusie. Eva Corticelli, v gescii ktorej bolo vyhodnotenie projektu, neskrývala nadšenie z vyše dvojročnej práce na spoločných medzinárodných projektových aktivitách. Vyjadrila presvedčenie, že sa v nich podarí pokračovať aj v budúcnosti.

             

             PK TSV, vedenie školy v spolupráci Elenou  Malíkovou.

        • Dejepisná olympiáda českých a slovenských gymnázií
          • Dejepisná olympiáda českých a slovenských gymnázií

          • Dňa 6. apríla 2022 sa uskutočnilo krajské kolo 30. ročníka dejepisnej súťaže študentov gymnázií ČR a SR. Vo všetkých krajoch Českej a Slovenskej republiky súťažili trojčlenné družstvá študentov. Súťaž sa konala na pôde Spojenej školy Jozefa Herdu v Trnave. Študentov privítal riaditeľ školy PaeDr. Peter Toman. Podujatie otvoril trnavský župan Mgr. Jozef Viskupič, ktorý v spoločnosti riaditeľa odboru školstva Trnavského samosprávneho kraja Mgr. Stanislava Pravdu ocenil záujem študentov o históriu.

            Do súťaže sa zapojilo 327 gymnázií z Čiech a Slovenska. Študenti si zmerali svoje vedomosti z obdobia druhej svetovej vojny. Našu školu medzi pätnástimi trojčlennými tímami reprezentovali: Andrej Marek (septima), Patrik Miroslav Tremboš (septima) a Jakub Rendvanský (III.A).

            V silnej konkurencii sa nestratili a so suverénnym náskokom sa umiestnili na 1. mieste. Naši študenti postúpili do spoločného česko-slovenského kola, ktoré sa uskutoční 24. novembra 2022 v Chebe.

            Víťazom blahoželáme a veríme, že budú úspešne reprezentovať našu školu aj v ďalšom kole.

            PK DEJ

        • Lyžiarske výcviky sú späť
          • Lyžiarske výcviky sú späť

          • Každoročný lyžiarsky výcvik pre študentov 1. ročníkov a tercie patria k tradičným aktivitám našej školy. Posledné dva pandemické roky znemožnili kurzy zorganizovať. Zatvorené lyžiarske strediská, zatvorené ubytovacie zariadenia, zatvorené vleky a lanovky, neskôr obmedzený počet lyžiarov na svahu.

            Rok 2022 však priniesol radosť takmer 200 študentom, z ktorých mnohí stáli na lyžiach po prvýkrát a iní si osvojené lyžiarske zručnosti mohli zdokonaliť. Od 6. februára do 1. apríla 2022 sa uskutočnili 4 lyžiarske výcviky. Zážitok zo zjazdového lyžovania, obľúbeného zimného športu, si v malebnom prostredí Nízkych Tatier v lyžiarskom stredisku Jasná – Chopok nenechali ujsť študenti 12-tich tried – všetkých prvých a druhých ročníkov, tercie až sexty.

            Snehové podmienky boli vynikajúce, zjazdovky dokonale upravené. Pod taktovkou skúsených inštruktorov p. Parádiho, p. Domonkoša, p. Urbana, p. Matúšovej, p. Šimovej P. a p. Gašparovej si študenti osvojili všetky lyžiarske techniky, od obojstranných prívratových oblúkov až po základy carvingového lyžovania. Rady inštruktorov zjazdového lyžovania rozšírili získaním kvalifikácie aj p. Dzurová, p. Grosmannová a p. Šimová S., ktoré trpezlivo menili nelyžiarov na lyžiarov alebo pomáhali odstraňovať chyby lyžiarov so svojským štýlom zlyžovania svahu.

            Organizácia pobytového lyžiarskeho výcviku prináša so sebou aj množstvo administratívnej práce, obzvlášť ak ide o dodržiavanie pandemických opatrení. Ďakujeme p. Truhlářovej, p. Čuchranovej a p. Ruľákovej za pomoc pri organizácii všetkých kurzov. Aj vďaka ich práci mali študenti možnosť opäť tráviť čas spolu, lepšie sa spoznať, utužiť kolektívne vzťahy, snáď sa i po prvýkrát zamilovať.

            Cieľ našich lyžiarskych výcvikov sme úspešne splnili. Na väčšine študentov bola vidieť obrovská snaha (aj keď nohy boleli, modriny pribúdali, síl ubúdalo), a tak postupne z množstva nelyžiarov ubudlo a na záver výcvikov všetci zvládli základy zjazdového lyžovania a pokročilí lyžiari sa zdokonalili v technike. Už sa tešíme na ďalší školský rok!

            PK TSV

        • Školy menia žiakov, žiaci menia školy...
          • Školy menia žiakov, žiaci menia školy...

          •             Dňa 14. marca 2022 sa zástupcovia všetkých tried stretli na prvom workshope, aby spolu s vyškolenými koordinátormi Matejom Brezovským (III.B) a Dianou Rustemovou (kvarta) získali informácie o projekte Participatívny rozpočet na stredných školách, do ktorého sa zapojilo i naše Gymnázium Pierra de Coubertina.

                        Koordinátori oboznámili žiakov o výhodách i postupe celého projektu, ktorého cieľom je finančne prispieť na zlepšenie klímy a výučby na škole. Každý žiak má možnosť navrhnúť projekt, ktorý by prispel k zlepšeniu školskej atmosféry. Žiaci svoje nápady spíšu, pripravia rozpočet, ktorý nesmie presiahnuť 500,-€ a odôvodnia, prečo by mal byť zvolený práve ich návrh. Vedenie školy schváli zrealizovateľné projekty, z ktorých bude vybraných 10 najlepších. V rámci kampane môžu žiaci osloviť svojich budúcich voličov rozvešaním plagátov o svojom projekte, zdieľaním projektov na sociálnych sieťach či prednáškami v jednotlivých triedach. Po kampani sa spustí online hlasovanie. Porotou budú všetci žiaci i zamestnanci školy. 1. júna 2022 budú vyhlásené výsledky a 1000,-€, ktoré poskytuje náš zriaďovateľ TTSK, sa rozdelí medzi výherné projekty. Ich realizácia bude prebiehať počas júna, príp. septembra 2022 v mimovyučovacom čase.

                        Pre lepšiu predstavivosť, ako Parti rozpočet prebieha, si žiaci zahrali spoločenskú hru s názvom Nie je mesto ako mesto. V skupinkách hľadali riešenia na najzávažnejšie problémy  v daných mestských štvrtiach, vybrali 2 návrhy projektov, ktoré by zlepšili situáciu a následne svoje rozhodnutie obhajovali presvedčivými argumentmi. Na záver každý hlasoval za tie, ktoré by si zaslúžili finančnú podporu od mesta.

                         Ďalší workshop sa uskutoční už v pondelok 11. apríla 2022, na ktorom žiaci, triedy alebo skupiny žiakov z rôznych tried predstavia svoje prvotné návrhy na zlepšenie školského prostredia. Veríme, že ponúknu inšpiratívne projekty, s ktorými budú bojovať o možnosť ich realizácie.

            Mgr. Stanislava Šimová, koordinátorka projektu

        • Úspešná potravinová zbierka pre utečencov z Ukrajiny
          • Úspešná potravinová zbierka pre utečencov z Ukrajiny

          • Odídenci z Ukrajiny, ktorí našli svoj prechodný domov v Piešťanoch, neustále čelia rôznym problémom. V dnešných ťažkých časoch potrebujú pomoc každého z nás. „Chýbajú im základné potraviny a veľmi im chýba domov, ich vlasť. Domov im nahradiť nedokážeme, ale pomôcť zaobstarať životne dôležité potraviny áno. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli zorganizovať zbierku potravín a hygienických potrieb. Vieme, že gymnazisti vždy ochotne pomôžu,“ vyjadrili sa septimánky Magdaléna Ondrejková a Ema Kamenická.

            Zbierka trvanlivých potravín a hygienických potrieb sa na našom gymnáziu uskutočnila v pondelok 4. apríla 2022. Bola úspešná. Zozbierané potraviny sme odovzdali do skladu materiálnej podpory pre ukrajinské rodiny v núdzi, ktorý prevádzkuje Mesto Piešťany. Dobrovoľníčky z mesta vyjadrili poďakovanie našej škole a uviedli, že vďaka takýmto zbierkam sa im darí udržiavať sklad na dostačujúcej úrovni.

            Ďakujeme nielen iniciátorkám zbierky, ale aj všetkým študentom a zamestnancom školy, ktorí preukázali svoju nezištnú pomoc.

             

            Mgr. Stanislava Šimová, koordinátorka dobrovoľníkov

        • Krajské kolo v bedmintone SŠ
          • Krajské kolo v bedmintone SŠ

          • Dňa 5.4.2022 sa na našej škole uskutočnilo krajské kolo stredných škôl v bedmintone. Našu školu pod vedením Mgr. Petry Šimovej reprezentovali: Paulína Bieleschová, Sofia Seitlerová, Denis Šebo a Michal Monček. Chlapci sa umiestnili na krásnom 3. mieste a dievčatám sa podarilo získať 1. miesto a našu školu budú ďalej reprezentovať na Majstrovstvách Slovenska.

            Blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

        • Okresné kolo vo vybíjanej žiačok základných škôl
          • Okresné kolo vo vybíjanej žiačok základných škôl

          • Dňa 31.3. 2022 sa v Piešťanoch uskutočnilo okresné kolo vo vybíjanej žiačok základných škôl. Našu školu pod vedením Mgr. Domonkoša reprezentovali  dievčatá z primy - Bieleschová, Bíliková, Budková, Foster, Jankovičová, Labudová, Lehutová, Nedielková, Pabišová, Šišláková a zo sekundy - Biscontini, Mitošinková Pajtová. Dievčatá ukázali, že ich lopta poslúcha a odohrali  veľmi svižné zápasy.

            Za  predvedenú hru a čestnú reprezentáciu školy im ďakujeme.

        • Okresné kolo stredných škôl vo florbale
          • Okresné kolo stredných škôl vo florbale

          • Dňa 24.2. 2022 sa družstvo našich chlapcov pod vedením Mgr. Paradiho zúčastnilo na okresnom kole stredných škôl vo florbale.


            Našu školu reprezentovali : Chmelo Alexander, Kopún Edmund, Tomaga Adam, Stanko Matúš, Petruška Augustín, Kúdela Dominik, Kubala Matúš, Gono Max, Melicher Martin a Kardhordó Adam.
            Počas celého turnaja chlapci predvádzali pekný, bojovný a kombinačný florbal, ktorý sa páčil všetkým divákom. Zaslúžene sa dostali do finále proti Hotelovej akadémií Ľudovíta Wintera, v ktorom po veľmi vyrovnanom zápase prehrali a obsadili pekné 2. miesto.


            Chlapcom za predvedené výkony a vzornú reprezentáciu školy ďakujeme.

        • Verejná správa očami našich gymnazistov
          • Verejná správa očami našich gymnazistov

          • Študenti bilingválnej 2.B Samuel BagarElena Košková sa na základe pozvania Asociácie pre občiansku spoločnosť aktívne zúčastnili na niekoľkodňovom workshope pod názvom Verejná správa očami mladých. V tvorivej atmosfére stretnutia mladých ľudí sa venovali reflexii problémových tematických okruhov akými sú globalizácia, klimatická kríza, občianska participácia, dezinformácie a udržateľnosť. Workshop bol organizovaný na kontaktnej platforme Gather inovatívneho start-upu, ktorý bol založený ako alternatíva k štandardne používaným meetingovým programom, v ktorej je možné pohybovať v účastníkmi ďalej upraviteľnom virtuálnom priestore s vlastnou postavičkou v štýle videohry. Organizátormi tejto inšpiratívnej akcie boli projekt Študentské Voľby a Asociácia pre občiansku spoločnosť a donorom Európsky sociálny fond EÚ. Priebeh workshopu sa obsahovo zameriaval na pomenúvanie problémov a nachádzanie riešení v rámci slovenských regiónov, v čom boli naši študenti veľmi tvoriví a úspešní. Interaktívna práca v skupinách bola dopĺňaná odbornými prednáškami facilitátorov a pozvaných hostí. V rámci workshopu prebehla aj simulácia volieb, v ktorých má naša škola študentskú tradíciu (Vote for EU). Gymnazisti sa zoznámili s fungovaním volebného procesu a následnou prípravou na participáciu v školských a municipálnych voľbách. Naši študenti aktívnou účasťou na projekte vzorne reprezentovali piešťanské gymnázium, pričom získali oprávnenia, ktoré im umožňujú zúčastniť sa niekoľkodňovej odbornej stáže v Štrasburgu, ako aj reprezentovať našu školu v celoslovenskom študentskom parlamente už na jeseň tohto roku.

             

            PK OBN

        • Celoslovenské kolo Olympiády v nemeckom jazyku
          • Celoslovenské kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 22. marca 2022 sa uskutočnilo celoslovenské kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Ella Marie Mináriková v kategórii 1C a Laura Sophie Mináriková v kategórii 2C sa umiestnili na štvrtom a šiestom mieste. Blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            Výsledky celoslovenského kola Olympiády v nemeckom jazyku:
            6. miesto - kat. 1C: Ella Marie Mináriková (tercia)
            4. miesto – kat. 2C: Laura Sophie Mináriková (sexta)

            PK NEJ

        • Krajské kolo SOČ 2022
          • Krajské kolo SOČ 2022

          • Študentky nášho gymnázia Sabina Zureková (4.A) a Natália Mária Mesáková (3.C) úspešne reprezentovali školu v krajskom kole stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ). Po obhajobe odborných prác a výskumných projektov na témy Kognitívno-psychické aspekty sociálnej intervencie maloletých na Slovensku (Mesáková), Analýza fenoménu generačnej chudoby s dôrazom na využitie voľného času dieťaťa (Zureková) obsadili každá 4. miesto vo vybraných súťažných kategóriách. Hoci so svojimi projektmi do národného kola tento rok nepostúpili, intenzívna a systematická práca, ako aj skúsenosť obhajoby projektu a mediálna prezentácia aplikovaných rovín výskumu im poskytla možnosť kultivovať svoje bádateľské zručnosti, ktoré celkom iste využijú v budúcej akademickej a profesijnej kariére.

             

            Srdečne im blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

             

            PK OBN

        • Úspechy našich študentov v poviedkovej súťaži v anglickom jazyku
          • Úspechy našich študentov v poviedkovej súťaži v anglickom jazyku

          • V súťaži Jazykový kvet - Ťukni 2022 sa z 13 gymnazistov, ktorí súťažili v krajskom kole, prebojovali do celoslovenského kola dve študentky: Zoja Mlynáriková a Kornélia Čačíková.


            Výsledky celoslovenského kola:

            • kategória bilingválnych tried Kornélia Čačíková (I.B) 4. miesto
            • kategória 4ročných a 8-ročných gymnázií - Zoja Mlynáriková (Ka) – 2. miesto

            Všetky súťažné poviedky si môžete prečítať v priloženom dokumente alebo na webovej stránke PK ANJ. Autorom anglických poviedok srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.


            PK ANJ

        • Ako stredoškoláci vnímajú diskrimináciu, toleranciu a priestor na originalitu na Slovensku
          • Ako stredoškoláci vnímajú diskrimináciu, toleranciu a priestor na originalitu na Slovensku

          • Denník N vyhlásil literárnu a výtvarnú súťaž pre stredoškolákov s názvom Ľudia mimo šablóny. Zapojilo sa do nej 184 študentov stredných škôl z celého Slovenska. Autori sa vyjadrovali k vzhľadovým šablónam, nevynechali ani tému duševných chorôb, smútku a šikany, písali o rasizme, netolerancii, reagovali aj na aktuálnu tému odídencov z vojnovej Ukrajiny a túžbu mladých, aby sa na Slovensku nestali ľuďmi mimo šablóny. Pre dospelých vytvorili výrazný priestor na zamyslenie sa nad vlastnými chybami.

            Za naše gymnázium súťažila Nina Bičanová zo septimy, ktorá získala v silnej konkurencii 2. miesto. Práce posudzovala odborná porota v zložení: Ria Gehrerová, Jana Močková, Filip Struhárik, Martina Koník a Ľudmila Kolesárová. Vyjadrili sa, že Ninin text patril v súťaži k jedným z najlepších.

            Autorke básne srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

            PK SJL

             

            Slon v porceláne

             

            Som ako slon.
            Slon v porceláne.
            Slon, ktorého nútia chodiť po lane,
            ktorého preniesli z Afriky do cirkusu,
            ktorého učia vyberanému vkusu.
            Jeho sivú, drsnú kožu šmirgľujú a natierajú farbou,
            až kým sa nestane priam zamatovou.
            Slon, ktorému zoťali kly,
            pretože s nimi môže byť nebezpečný.
            Pre koho? Komu by ublížil?
            Nikomu. No odpoveď je jednoduchá,
            položku kly neobsahuje tá slávna tabuľka.
            Tabuľka, ktorá rozhodne,
            či si normálny a či nie.
            Tabuľka, podľa ktorej sa riadi celý cirkus.

            A tak slon, farebný a bez klov
            stvára kúsky hodné akrobatických umelcov.
            Ľudia po predstavení tlieskajú a stoja,
            nik však neberie ohľady na úbohého slona.
            Na slzy v jeho tvári,
            na to, čo jeho dušu kvári.
            A tak slon hynie.
            Pomaly, potichučky a nik o tom nevie.


            Nina Bičanová (18), Gymnázium Pierra de Coubertina, Piešťany

        • 14. ročník Dejepisnej olympiády
          • 14. ročník Dejepisnej olympiády

          • Dňa 22.03. 2022 sa uskutočnilo krajské kolo Olympiády z dejepisu. Z našej školy sa online testu zúčastnili dva žiaci.

            Výsledky krajského kola:

            Kategória D

            4. miesto         Samuel Elčík (tercia)

            Kategória E

            3. miesto         Karolína Gonová (sekunda)

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

            PK DEJ

        • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA
          • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA

          • Dňa 10.02. 2022 sa konalo okresné kolo biologickej olympiády kat. C.

            V teoreticko – praktickej časti si svoje vedomosti preveril: Mário Stanček (tercia), ktorý sa umiestnil na 4.mieste.

            Krajské kolo biologickej olympiády kat. A a B sa konalo dištančnou formou:

            • v kategórii A súťažili Veronika Bartovičová (4.C) a Ela Bandžuchová (5.B), ktorá sa umiestnila na 3. mieste a stala sa tak úspešnou riešiteľkou.
            • v kategórii B súťažili Oliver Ján Tremboš (2.B) a Ema Bačová (2.C), ktorá skončila na peknom 2. mieste a postúpila tak do celoštátneho kola.

            K dosiahnutým úspechom študentom srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            PK BIO-CHE

        • Pytagoriáda – okresné kolo
          • Pytagoriáda – okresné kolo

          • V stredu 30.03. 2022 sa uskutočnilo online okresné kolo matematickej súťaže pytagoriáda. Za našu školu súťažilo v kategórii P6 (žiaci prímy), P7 (sekunda) a P8 (tercia) spolu 33 žiakov, z ktorých sa 5 stali i úspešnými riešiteľmi a v kategórii P7 sa umiestnili nasledovne:

            Samuel Vulgan – 3. - 4. miesto

            Šimon Kovár – 5. - 6. miesto

            Leonard Gallo – 10. miesto

            Alžbeta Matyšáková – 12. miesto

            Maxim Procházka – 13. - 14. miesto

            Úspešným riešiteľom gratulujeme a všetkým ďakujeme za odvahu zapojiť sa do súťaže.

            PK MAT

    • Kontakty

      • Gymnázium Pierra de Coubertina
      • gypy@gypy.sk
      • admin@gypy.sk
      • admin@gypy.sk
      • Kontakt
        Meno školy: Gymnázium Pierra de Coubertina, Námestie SNP 9, Piešťany
        Email školy: gypy@gypy.sk
        Email na správcu obsahu: admin@gypy.sk
        Email na webmastera: admin@gypy.sk
        Telefón:
        Spojovateľka 033/ 79 893 11 
        Riaditeľ školy 033/79 893 33  (0911 718 667)
        Sekretariát 033/79893 12  (0903 902 911)
        Správca športovej haly 033/7989324
        spravca.hala@gypy.sk
        Klapky (033/79893 + konkrétna klapka) 

        Pedagogický úsek 

        Riaditeľ školy 33  (0911 718 667)
        Štatutárna zástupkyňa školy 30  (0911 718 755)
        Zástupkyňa školy 30 (0911 083 975)
        Kabinet humanitných vied 35
        Kabinet biológie a chémie 44 
        Laboratórium biológie 41 
        Kabinet fyziky 45 
        Kabinet matematiky 36
        Kabinet spoločensko-vedný 43
        Kabinet slovenského jazyka 26 
        Kabinet cudzích jazykov 22 
        Kabinet anglického jazyka v hlavnej budove 25 
        Kabinet anglického jazyka v prístavbe 29 
        Kabinet telesnej výchovy 38 
        Kabinet informatiky 23 
        Výchovná a kariérová poradkyňa 32 

        Nepedagogický úsek 

        Ekonómka – 31 (0911 595 113)
        Mzdová účtovníčka –   51
        Správca IKT – 42  (0940 643 907)
        Knižnica - 46
        Školník -   20 (0911 566 411)
        Adresa školy: Námestie SNP 9, Piešťany, 92126
        IČO: 160318
        DIČ: 2020530688
      • Námestie SNP 9
        921 26 Piešťany
        Slovakia
      • 00160318
      • 2020530688
    • Prihlásenie