• Majstrovstvá stredných a základných škôl  2020 v golfe
          • Majstrovstvá stredných a základných škôl 2020 v golfe

          • Napriek všetkým negatívnym udalostiam v tomto roku sa 29. septembra uskutočnil už 9. ročník Majstrovstiev stredných a základných škôl v golfe vo Welten golf clube v Báči. Turnaj organizuje  Súkromné slovanské gymnázium a Slovenská golfová asociáca.  Premiéru na tomto podujatí malo aj naše Gymnázium Pierra de Coubertina. Školu reprezentovali žiaci Tobias Munk, Oliver Kardoš a André Hlinka. Po napínavom rozstrele , na druhej play off jamke, vybojoval Tobias pre našu školu skvelé 2.miesto.

        • Triedne zasadnutia Rady rodičov Gymnázia Pierra de Coubertina.
          • Triedne zasadnutia Rady rodičov Gymnázia Pierra de Coubertina.

          • Vážení rodičia,

            v pondelok 28. septembra 2020 o 17.00 hod. sa uskutočnia triedne zasadnutia Rady rodičov (rodičovské združenie) v jednotlivých triedach Gymnázia Pierra de Coubertina.  Ich súčasťou bude aj voľba zástupcov rodičov do Rady školy.

            Do budovy školy sa bude vchádzať  v rúškach len cez hlavný vchod, kde každému rodičovi odmeriame teplotu a vydezinfikujeme ruky. Všetci rodičia v triedach vypíšu prehlásenie o bezinfekčnosti, ktoré im rozdajú triedni vyučujúci.                                                                    

            Srdečne Vás pozývame na stretnutie s učiteľmi školy.

        • Biela pastelka 2020
          • Biela pastelka 2020

          • V piatok 18. septembra sa uskutočnila charitatívna finančná zbierka, ktorú každoročne organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Biela pastelka 2020. Aj Gymnázium Pierra de Coubertina Piešťany sa už tradične do projektu zapojilo.

            Vedúca KS ÚNSS Trnava Mgr. Lenka Patyiová vyjadrila poďakovanie aj za to, že sme sa nezľakli a pomohli aj napriek neľahkej situácii súvisiacej s vírusom COVID-19: „Aj vďaka spolupráci s Vami a študentmi/študentkami gymnázia sa nám podarilo dosiahnuť celkový výnos 7 535,40 €. Je to síce výrazný pokles oproti minulému roku, ale vzhľadom na aktuálnu situáciu je to oveľa lepšie, ako sme dúfali. Ceníme si vašu spoluprácu a ďakujeme.“

            Poďakovanie patrí všetkým študentom – dobrovoľníkom, ktorí pomohli k zisku celkového výnosu finančnou čiastkou 692,90 €. Za našu školu zbierku vykonávali: Matej Brezovský, Klára Wiedermannová, Nikola Kutálková a Andrea Korcová z II.B, Veronika Galová a Lea Chynoranská z II.D, Tomáš Sokolovský z III.C, Elise Mária Ábelová z kvinty, Elisabeth Salvianyová, Ester Ellen Štubňová, Dominika Valková a Natália Jančovičová zo septimy. Najaktívnejšou dvojicou sa stala Andrea Korcová a Nikola Kutálková, ktoré spolu vyzbierali 173,96 €.

            Milí dobrovoľníci, ďakujem vám za vzornú reprezentáciu gymnázia.

            Mgr. Stanislava Šimová, koordinátorka dobrovoľníkov

        • Poďakovanie
          • Poďakovanie

          • Ďakujeme veľmi pekne pani Halovej a knižnému vydavateľstvu Inaque za nádherné knihy v angličtine, taliančine a španielčine venované našej cudzojazyčnej knižnici. Žiaci si tieto a mnohé ďalšie knižky môžu vypožičať v pondelok - stredu a v piatok cez veľkú prestávku v novej budove na prvom poschodí u p.Evy Corticelli. Aktualizovaný zoznam dostupných kníh si môžete pozrieť na stránke školy záložka Škola - English Library alebo priamo na odkaze https://gypy.edupage.org/a/english-library

            Ešte raz veľmi pekne ďakujeme našim štedrým darcom a čitateľom z radu študentov prajeme Happy Reading

            PK ANJ

        • Mladý záchranár trnavskej župy
          • Mladý záchranár trnavskej župy

          • Dňa 22.9. 2020 sa študenti našej školy pod vedením Mgr. Paradiho zúčastnili I. ročníka súťaže Mladý záchranár trnavskej župy. Župa súťaž veľmi dobre pripravila a zorganizovala v spolupráci so Slovenským Červeným krížom. Študenti súťažili v poskytovaní prvej pomoci a záchrany života na 6-tich stanovištiach, ktoré boli originálne pripravené a modelované živými hercami. Stanovištia boli rozmiestnené v historickej časti mesta Trnava. Náš kolektív si v zložení Klára Švorcová, Lucia Pernischová, Marko Klement a Matúš Urban počínal veľmi dobre a nazbieral cenné skúsenosti do ďalšieho ročníka súťaže. Študentom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!!

        • Gymnazisti v európskych témach už tradične výborní
          • Gymnazisti v európskych témach už tradične výborní

          • Tradíciu proeurópskych aktivít a úspešného súťaženia vo vedomostiach o európskej kultúre, histórii, umení, architektúre, ekonómii a politike štátov Európskej únie aj tento rok potvrdil tím našich študentov 2. miestom v krajskom kole vedomostnej súťaže stredných škôl Mladý Európan 2020. Po dôkladnom štúdiu európskych reálií dokázali študenti Daniel Valko, Lukáš MojžišDaniel Pavelka, ktorý zároveň do súťaže pripravil výborne spracovanú prezentáciu Nemecka, v dvojkolovej vyraďovacej súťaži, organizovanú regionálnou informačnou kanceláriou Europe Direct v Senici, vyriešiť správne väčšinu úloh a ich bodový zisk len tesne minul víťazné umiestnenie. Pôsobenie piešťanských gymnazistov v súťaži je už tradične suverénne a štýl súťaženia kultivovaný. Ďakujeme im za vzornú reprezentáciu školy.

            Peter Rusnák, koordinátor vedomostnej súťaže na gymnáziu

            Foto© europedirect.senica.sk

        • Gymnazisti pomohli rozhýbať Piešťany
          • Gymnazisti pomohli rozhýbať Piešťany

          • Piešťany sa v sobotu 5.9. rozhýbali s projektom Vyber si svoj šport. Občianske združenie HappyMove v spolupráci s Asociáciou športových klubov Piešťany privítalo 17 športových klubov na jednom priestranstve. HS Centrum Piešťany sa premenilo na jedno veľké športovisko, kde si deti mohli vyskúšať rôzne druhy športov. Malí aj veľkí zažili deň plný športu a zábavy. Viac ako 300 najmenších športovcov v sprievode svojich rodičov vytvorili úžasnú atmosféru. A nechýbali ani obľúbené tváre profesionálnych športovcov či spevákov.

            Tento veľkolepý projekt naplnil aj charitatívny rozmer. Účastníci podujatia pomohli dobrovoľným príspevkom do tomboly členke klubu HappyMove Eliške z Moravian nad Váhom k zisku 1900,- eur na zdravotné procedúry, ktoré nevyhnutne potrebuje. Dobrovoľníci z nášho gymnázia – Elise Mária Ábelová z kvinty, Tomáš Sokolovský z III.C, Ester Ellen Štubňová a Elisabeth Salvianyová zo septimy, Matej Brezovský, Klára Wiedermannová a Nikola Kutálková z II.B - zabezpečovali hladký priebeh celej akcie od začiatku do konca. Starali sa o registráciu malých športovcov, plnili si povinnosti na štarte, dbali na dodržiavanie nariadení v súvislosti s neutíchajúcou pandémiou, rozdávali deťom darčeky, pripravili ceny do tomboly, ktorú na záver žrebovali.

            Všetkým dobrovoľníkom ďakujem za výborne odvedenú prácu a vzornú reprezentáciu našej školy.

            Mgr. Stanislava Šimová, koordinátorka dobrovoľníkov

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia, učitelia a žiaci,

            od stredy 16. septembra 2020 sa prechádza na riadne vyučovanie. Zároveň sa začne vydávať aj strava. Do školy sa bude vstupovať hlavným vchodom, študenti z prístavby a s bicyklami budú vstupovať vchodom okolo haly. Nosenie rúšok je nadaľej povinné vo všetkých priestoroch školy, aj v triedach.

        • Gymnazisti pútavo o ŠOA
          • Gymnazisti pútavo o ŠOA

          • V stredu 9. septembra 2020 sa gymnazisti bilingválnej triedy štúdia zúčastnili v rámci bohatého programu Dní európskeho kultúrneho dedičstva v Piešťanoch spomienkového programu Pamätného dňa holokaustu. V priestoroch piešťanského židovského cintorína a domu pohrebného bratstva na mieste Pamätníka holokaustu si pri príležitosti Slovenského dňa holokaustu vypočuli pútavé a svedecky zaujímavé prednášky členov miestnej židovskej komunity, historika, architekta i miestneho rabína. Slovenský deň holokaustu je pripomienkou prijatia drakonických zákonov tzv. Židovského kódexu Slovenským vojnovým štátom dňa 9.9.1941. Pietny charakter stretnutia zvýraznil aj spev miestneho rabína s hrou na aškenázsky šofar. Študenti gymnázia si prezreli piešťanský Pamätník obetiam holokaustu a v jeho expozícii i v prednáškach sa dozvedeli mnohé o moderných slovenských dejinách, ktoré stále zostávajú bolestnou stopou nedávnej minulosti a zaväzujúcim odkazom pre budúcnosť.

            Peter Rusnák, učiteľ

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľ školy podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje dňa 14.09.2020 žiakom a zamestnancom školy riaditeľské voľno.

            Riaditeľské voľno sa udeľuje z organizačných dôvodov.

          • Príhovor ministra školstva k začiatku školského roka 2020/2021

          • 01.09.2020 Minister školstva Branislav Gröhling deň pred začiatkom nového školského roka poprosil rodičov a žiakov o spoluprácu pri vytvorení bezpečného prostredia na školách a poďakoval im za zodpovedné nosenie rúšok v prvých dvoch týždňoch vyučovania.

            ​​​​​​​

      • Kontakty

        • Gymnázium Pierra de Coubertina
        • gypy@gypy.sk
        • admin@gypy.sk
        • admin@gypy.sk
        • Kontakt
          Meno školy: Gymnázium Pierra de Coubertina, Námestie SNP 9, Piešťany
          Email školy: gypy@gypy.sk
          Email na správcu obsahu: admin@gypy.sk
          Email na webmastera: admin@gypy.sk
          Telefón:
          Spojovateľka 033/ 79 893 11 
          Riaditeľ školy 033/79 893 33  (0911 718 667)
          Sekretariát 033/79893 12  (0903 902 911)
          Správca športovej haly 033/7989324
          spravca.hala@gypy.sk
          Klapky (033/79893 + konkrétna klapka) 

          Pedagogický úsek 

          Riaditeľ školy 33  (0911 718 667)
          Štatutárna zástupkyňa školy 30  (0911 718 755)
          Zástupkyňa školy 30 (0911 083 975)
          Kabinet humanitných vied 35
          Kabinet biológie a chémie 44 
          Laboratórium biológie 41 
          Kabinet fyziky 45 
          Kabinet matematiky 36
          Kabinet spoločensko-vedný 43
          Kabinet slovenského jazyka 26 
          Kabinet cudzích jazykov 22 
          Kabinet anglického jazyka v hlavnej budove 25 
          Kabinet anglického jazyka v prístavbe 29 
          Kabinet telesnej výchovy 38 
          Kabinet informatiky 23 
          Výchovná a kariérová poradkyňa 32 

          Nepedagogický úsek 

          Ekonómka – 31 (0911 595 113)
          Mzdová účtovníčka –   51
          Správca IKT – 42  (0940 643 907)
          Knižnica - 46
          Školník -   20 (0911 566 411)
          Adresa školy: Námestie SNP 9, Piešťany, 92126
          IČO: 160318
          DIČ: 2020530688
        • Námestie SNP 9
          921 26 Piešťany
          Slovakia
        • 00160318
        • 2020530688
      • Prihlásenie