• Finále súťaže ŤUKNI 2021
          • Finále súťaže ŤUKNI 2021

          • Blahoželáme Barbore Matyšákovej z triedy Kvarta, ktorá sa so svojou poviedkou Lost Soul umiestnila v celoslovenskom finále súťaže ŤUKNI 2021 na krásnom 2. mieste. Ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa inšpirácie pre ďalšie príbehy.


            Eva Corticelli

        • Sakurový pozdrav do Japonska
          • Sakurový pozdrav do Japonska

          • Ďakujeme žiakom nášho gymnázia, žiakom 5.A triedy Základnej školy zo Školskej ulice vo Vrbovom a členom Piešťanského foto klubu za účasť na našej Sakurovej foto súťaži, ktorú sme, v spolupráci s Coubertin Academy a Slovenskou olympijskou akadémiou, vyhlásili pri príležitosti blížiacich sa Letných olympijských a paraolympijských hier v Tokiu.

            Podmienkou súťaže bolo, aby fotografie zachytili tieto nádherne kvitnúce národné stromy Japonska v ich plnej kráse a zároveň vyjadrili niektorú zo športových hodnôt – PRIATEĽSTVO, REŠPEKT, ROVNOSŤ, RADOSŤ Z VYNALOŽENÉHO ÚSILIA, TOLERANCIU či RADOSŤ Z VÝZIEV.

            Výber fotografií si môžete pozrieť tu, alebo na výstave Park foto 2021, kde môžete prísť podporiť tú, ktorá sa vám najviac páči.

            Vybrané fotografie tiež poputujú spolu s pozdravom Olympijskému výboru do Japonska.

        • Autom do Tokia
          • Autom do Tokia

          • V dňoch 14. apríla a 12. mája sa žiaci štvrtých a tretích ročníkov zúčastnili online besedy so športovým manažérom a cestovateľom z Nemecka, René Beckom, ktorý sa pri príležitosti letných olympijských hier v Tokiu rozhodol spolu so svojou priateľkou precestovať polovicu sveta v priebehu jedného roka, a to autom z Nemecka to Japonska. Žiaľ, pandemická situácia ich prinútila dvakrát sa z cesty vrátiť a nakoniec ju predčasne ukončiť – symbolicky, v gréckej Olympii. Napriek tomu sa na svojej ceste a už aj počas samotných príprav mali možnosť stretnúť s mnohými zaujímavými ľuďmi z oblasti športu, získať podporu medzinárodných olympijských, športových a vzdelávacích organizácií či veľvyslanectiev, a predovšetkým získať množstvo nezabudnuteľných zážitkov a skúseností, o ktoré sa s našimi žiakmi počas besedy pán Beck podelil. Táto dobrodružná cesta im pomohla načerpať novú energiu a inšpiráciu na ďalšie projekty, prostredníctvom ktorých chce prispieť k medzinárodnému porozumeniu a tolerancii, ktoré sú nevyhnutnou súčasťou dnešnej, nielen športovej spoločnosti. Jedným z plánov je polročná cyklojazda, v máji-októbri 2023, z Fínska do Bulharska k Čiernemu moru po takzvanom chodníku Železnej opony pri príležitosti 20. výročia od začiatku budovania cyklotrasy, ktorá teraz symbolicky spája, čo múr pozdĺž tej istej trasy kedysi rozdeľoval. V prípade záujmu zo strany žiakov môžeme využiť príležitosť podporiť túto akciu a pridať sa k pánovi Beckovi aspoň na slovensko-rakúskom úseku cesty.

            https://www.olympic.sk/clanok/projekt-autom-do-tokia-o-olympijskych-hodnotach-sile-sportu-mal-virtualnu-zastavku-v

             

        • Týždeň povedomia o duševnom zdraví na gymnáziu
          • Týždeň povedomia o duševnom zdraví na gymnáziu

          • Milé spolužiačky, milí spolužiaci, milí nebinárni,

            od včera prebieha týždeň povedomia o duševnom zdraví. Ako žiaci tejto školy považujeme problematiku psychickej pohody ako veľmi dôležitú, a preto sme sa rozhodli spustiť kampaň propagujúcu zdravého ducha. Vytvorili sme pre vás plagáty poskytujúce tie najzákladnejšie kroky k vnútornej pohode a radi by sme sa teraz k vám prihovorili trošku osobnejšie.

            Študovať na gymnáziu nie je nič ľahké. Byť tínedžerom je náročné. Žiť v svete tak rýchlom, ako je ten dnešný, je občas nezvládnuteľné. Nejeden z nás sa počas štúdia cítil preťažený, v osobnom živote porazený a s horizontom beznádejným. Tieto pocity sú normálne, nie je dôvod sa pre ne hanbiť, cítiť previnilo alebo nevďačne. Niektorí z nás ich zažívajú častejšie, niektorí pomenej, pár z nás neustále.

            Každý máme určitý bod, v ktorom si povieme, že máme dosť. Rozhodneme sa dať kopačky partnerovi, rozviazať kamarátstvo, vynadať blízkym, skryť sa v posteli alebo si ublížiť. Vždy avšak existuje alternatíva, racionálnejšia a menej deštruktívna. Sami v ťažkých časoch lepšiu možnosť mnohokrát nevidíme, a práve preto je úplne normálne sa o svojich problémoch rozprávať s blízkymi alebo odborníkmi.

            Nezáležiac od toho, aký temný je tunel života, vždy možno nájsť svetlo na jeho konci. Možno budete ním musieť ísť roky, no raz svoj účel v tomto svete nájdete a otvorí sa vám cesta k naplnenému životu. Nie je jednoduché byť silný, keď čelíte katastrofám – nevzdať sa ale dáva oveľa väčšiu šancu na zlepšenie, ako opak.

            Dávajte si na seba pozor a prajeme vám čo najpohodovejšie štúdium na našej škole.

        • Informácie k nástupu žiakov na prezenčnú formu vyučovania
          • Informácie k nástupu žiakov na prezenčnú formu vyučovania

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            od pondelka 26. apríla 2021 sa celé školstvo riadi „regionálnym COVID automatom“ na základe rozhodnutia MŠVVaŠ zo dňa 12. apríla 2021 Číslo: 2021/12811:1-A1810.

            Okres Piešťany je od pondelka 10. mája.2021 „ružový okres“ (1. stupeň varovania).

            Žiaci všetkých ročníkov nastúpia od utorka 11. mája 2021 do školy.

            V pondelok 10. mája 2021 budú mať všetci žiaci dištančné vyučovanie (online) podľa nového rozvrhu, pretože sú na našej škole prijímacie pohovory na 4-ročné a 8-ročné štúdium.

             

            Podmienky nástupu pre všetkých žiakov na prezenčnú formu vzdelávania sú:

            • čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré vyplní rodič  alebo plnoletý žiak elektronicky cez edupage v časti (Žiadosti/Vyhlásenia) v pondelok 10. mája 2021.
            • nosenie rúška v budove školy

            Žiaci od 11. mája 2021 budú automaticky prihlásení na obedy (ak majú na stravovacom účte dostatok finančných prostriedkov). V prípade, že žiak nechce odoberať obedy, musí sa individuálne odhlásiť.

            S pozdravom,

            Radim Urban

            Návod na vyplnenie tlačiva cez edupade:

        • Tematický týždeň na gymnáziu
          • Tematický týždeň na gymnáziu

          • Milí zamestnanci i žiaci Gymnázia Pierra de Coubertina,

            po veľmi dlhej dobe budeme mať príležitosť byť všetci spolu. Pretože návrat do lavíc bude potrebovať trošku aklimatizácie, rozhodli sme sa pre vás pripraviť program tematického obliekania sa na nadchádzajúci týždeň. Veríme, že aj takto symbolicky vám uľahčíme návrat do školy, a že sa vám vybrané outfity budú pozdávať.

             

            Teší sa na vás, Žiacka školská rada.

        • Prednáška Lukáša Tandaru
          • Prednáška Lukáša Tandaru

          • Lukáš Tandara, herec Bratislavského bábkového divadla, žiakom prímy a sekundy predstavil knihu A. Salmely Strom. Počas dramatizácie príbehu využil zaujímavé bábky, zvukové efekty aj svoje herecké majstrovstvo. Zaviedol nás do krajiny, v ktorej zostal iba jediný zoschnutý strom. To posledné, čo vyprahnutej pustatine ešte dáva nádej. Po sérii dobrodružstiev sa postavám podarí vyslobodiť vodu a strom ožíva. V závere hodiny bol priestor aj na položenie otázky či krátku diskusiu. Témou bol konzumný spôsob života, prepojený s postavou princeznej, ktorá mala všetko, no stále mala pocit, že jej niečo chýba. Na konci knihy zisťuje, že nepotrebuje vlastniť veľa vecí, aby bola šťastná.

            Environmentálna problematika a konzumný spôsob života, ktoré sa nesú celým príbehom, vynikli nielen na Deň Zeme, počas ktorého predstavenie prebehlo.

            Za spoluprácu ďakujeme doc. Mgr. art. Barbore Krajč Zamiškovej, ArtD. z Mestskej knižnice mesta Piešťany.

            PK SJL

      • Kontakty

        • Gymnázium Pierra de Coubertina
        • gypy@gypy.sk
        • admin@gypy.sk
        • admin@gypy.sk
        • Kontakt
          Meno školy: Gymnázium Pierra de Coubertina, Námestie SNP 9, Piešťany
          Email školy: gypy@gypy.sk
          Email na správcu obsahu: admin@gypy.sk
          Email na webmastera: admin@gypy.sk
          Telefón:
          Spojovateľka 033/ 79 893 11 
          Riaditeľ školy 033/79 893 33  (0911 718 667)
          Sekretariát 033/79893 12  (0903 902 911)
          Správca športovej haly 033/7989324
          spravca.hala@gypy.sk
          Klapky (033/79893 + konkrétna klapka) 

          Pedagogický úsek 

          Riaditeľ školy 33  (0911 718 667)
          Štatutárna zástupkyňa školy 30  (0911 718 755)
          Zástupkyňa školy 30 (0911 083 975)
          Kabinet humanitných vied 35
          Kabinet biológie a chémie 44 
          Laboratórium biológie 41 
          Kabinet fyziky 45 
          Kabinet matematiky 36
          Kabinet spoločensko-vedný 43
          Kabinet slovenského jazyka 26 
          Kabinet cudzích jazykov 22 
          Kabinet anglického jazyka v hlavnej budove 25 
          Kabinet anglického jazyka v prístavbe 29 
          Kabinet telesnej výchovy 38 
          Kabinet informatiky 23 
          Výchovná a kariérová poradkyňa 32 

          Nepedagogický úsek 

          Ekonómka – 31 (0911 595 113)
          Mzdová účtovníčka –   51
          Správca IKT – 42  (0940 643 907)
          Knižnica - 46
          Školník -   20 (0911 566 411)
          Adresa školy: Námestie SNP 9, Piešťany, 92126
          IČO: 160318
          DIČ: 2020530688
        • Námestie SNP 9
          921 26 Piešťany
          Slovakia
        • 00160318
        • 2020530688
      • Prihlásenie