• Prvý lyžiarsky úspešne za nami
          • Prvý lyžiarsky úspešne za nami

          • Čarovná zimná krajina, malebné prostredie Nízkych Tatier, bohatá snehová nádielka, prázdne lanovky, voľné svahy, Chopok v hmle, žiadne zranenia či úrazy. Aj takýto bol lyžiarsky kurz v Jasnej, ktorý si užili študenti I.AI.B. Pod taktovkou skúsených inštruktorov p. Urbana, p. Domonkoša, p. Grosmannovej a p. Šimovej sa dobrí lyžiari aj začiatočníci naučili či zdokonalili v lyžiarskych technikách. Nikto neodchádzal z kurzu bez toho, aby nevedel obojstranný prívratový oblúk, jazdu šikmo svahom, jazdu po spádnici či prívrat hornou lyžou. Študenti vyskúšali všetky modré a červené zjazdovky a i tí, ktorí prišli lyžovať po prvýkrát, môžu spokojne skonštatovať, že sa už žiadneho svahu neobávajú. Zimná lyžovačka preverila vytrvalosť, trpezlivosť aj odolnosť voči teplotám pod bodom mrazu.

            Cieľ lyžiarskeho výcviku sme úspešne splnili. Študenti vynaložili obrovskú snahu (aj keď nohy boleli, modriny pribúdali, sily sa vytrácali), a tak postupne zo skupiny nelyžiarov ubúdalo a na záver výcviku sa všetci tešili, že zvládli základy zjazdového lyžovania a pokročilí lyžiari sa zdokonalili v technike. 

            PK TSV

        • Celonárodné kolo Shakespearovho pamätníka – 26. ročník
          • Celonárodné kolo Shakespearovho pamätníka – 26. ročník

          • Dňa 11.12.2023 sa konalo celonárodné kolo Shakespearovho pamätníka. Prvýkrát sa recitačnú súťaž podarilo usporiadať na pôde SND v priestoroch Modrého salónika a Divadelného klubu.

            Do 26. ročníka súťaže sa zaregistrovalo 28 škôl a 81 súťažiacich. Výkony žiakov a študentov gymnázií z celého Slovenska prišli podporiť mnohí učitelia, rodičia, dokonca aj starí rodičia. Publikum bolo skvelé a mnohé výkony súťažiacich dychberúce. Porotcovia súťaže Lucas Sprouse, Monika Antalová, Megan Freudenberg, Joshua Ruggiero, Ingrid Melichová a Monika Hájiková mali naozaj neľahkú a veľmi zodpovednú úlohu. Atmosféra bola príjemná, pokojná a dôstojná. Súťažiaci si od porotcov vypočuli povzbudenie aj slová uznania. Napriek tomu, že Shakespearov pamätník je recitačnou súťažou, na národnej úrovni spája mnohé školy a buduje kolegialitu. Vďaka patrí pani profesorke Ingrid Páleníkovej, ktorá študentov pripravila, povzbudzovala a na súťaži sprevádzala.

            V druhej kategórii – poézia (žiaci prímy a sekundy) získala Zuzana Brišková zo sekundy 11. miesto. V piatej kategórii - próza (študenti 1. až 4. ročníka štvorročných gymnázií a 5. až 8. ročníka osemročných gymnázií) našu školu reprezentovala Elena Košková zo IV.B, ktorá sa umiestnila na 10. mieste. V šiestej kategórii - poézia (študenti 1. až 4. ročníka štvorročných gymnázií a 5. až 8. ročníka osemročných gymnázií) získala Sofia Jurčiaková z III.C za svoj prednes 14. miesto.

            Študentkám srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu nášho gymnázia.

            PK ANJ

        • Hlinený dukát 2023
          • Hlinený dukát 2023

          • Naše gymnázium už niekoľko rokov spolupracuje s Centrom pomoci človeku v Piešťanoch, preto sme neváhali, keď nás oslovili s prosbou o dobrovoľnícku pomoc. Miroslav Dzurech, generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity, vyjadril pochvalu našej škole ešte pred samotnou zbierkou: „Gymnázium Pierra de Coubertina v Piešťanoch dlhodobo vnímame ako angažovanú školu v spoločensky dôležitých témach, preto sme vedeli, že neodmietnete podať pomocnú ruku.“

            Národná zbierka Hlinený dukát je určená deťom a matkám v núdzi, starým ľuďom, ktorí potrebujú zdravotnú starostlivosť a opateru, ľuďom s duševnými poruchami či ľuďom bez domova. Charitatívna zbierka sa uskutočnila 12. decembra 2023 priamo v uliciach nášho mesta. Dobrovoľníčky Linda HorňákováEma Gáliková z I.C a Lea Horňáková zo IV.D odviedli skvelú prácu, za ktorú im vyjadrujeme úprimné poďakovanie.

            Mgr. Stanislava Šimová, koordinátorka dobrovoľníkov

        • Veľa lásky v škatuliach od topánok
          • Veľa lásky v škatuliach od topánok

          • Aj tento rok sa gymnazisti zapojili do celoslovenskej výzvy pripraviť vianočné darčeky pre osamelých starých ľudí. Nielen žiaci, ale i zamestnanci školy s láskou nakupovali knihy, krížovky, sladkosti, hygienické potreby, kávy, čaje, hrnčeky, rukavice, šatky či ponožky. Nezabudli pripojiť vlastnoručne vyrobené vianočné priania. Počas prestávok a triednických hodín balili škatule od topánok do vianočných papierov a plnili ich sladkým, slaným, teplým i voňavým prekvapením. Výsledkom vianočnej dobrovoľníckej aktivity je neuveriteľných 70 škatúľ pre starenky a starčekov v seniorských domovoch.

            Ďakujeme všetkým triedam za vianočné balíčky. Nejednému deduškovi či babičke rozohrejú srdiečka a doprajú im pocit, že na nich neustále niekto myslí.

             

            Mgr. Stanislava Šimová, koordinátorka dobrovoľníkov

        • Exkurzia Viedeň
          • Exkurzia Viedeň

          • V utorok 7.11. žiaci Oktávy a IV.C v sprievode paní profesoriek Juhásovej, Kubalovej a Macekovej vyrazili skoro ráno na jazykovo poznávaciu exkurziu do Viedne. Prvou zastávkou bolo Umeleckohistorické múzeum. Po krátkej ale zaujímavej hodine strávenej medzi artefaktmi pochádzajúcimi zo starovekého Egypta a Grécka, či medzi obrazmi barokových maliarov sme sa v cisárskych apartmánoch započúvali do príbehu slávnej cisárovnej Sisi. Mali sme možnosť do istej miery spoznať jej pravú tvár, tak skreslene zobrazovanú na filmových plátnach. Po výdatnej porcii nových zaujímavých poznatkov sme dostali čas na to aby sme si obzreli Stephansdom, aby sme si zohnali niečo dobré pod zub, aby sme nasali trochu viedenskej predadventnej atmosféry  a nabrali sily na poslednú zastávku exkurzie – Hause des Meeres. Táto unikátna inštitúcia  sídli v bývalej protilietadlovej delostreleckej veži postavenej počas 2. svetovej vojny. Dnes tu návštevníci môžu pozorovať množstvo úchvatných morských živočíchov v obrovských aj malých akváriách. Taktiež sa tu nachádzajú teráriá a malé pavilóny ukrývajúce exotické plazy, vtáky a cicavce. Touto prehliadkou sme nielen rozšírili naše poznatky o biológii, ale sme aj ukončili náš deň vo Viedni.

        • Školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku
          • Školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Vyhodnotenie:

            Kategória 1A:

            1. miesto: Natália Vatrtová (sekunda)

             

            Kategória 1B:

            1. miesto: Emily Foster (tercia)

            2. miesto: Tibor Varinský (kavarta)

             

            Kategória 2A:

             

            1. miesto: Ivan Bielesch (sexta)

            2. miesto: Samuel Elčík (kvinta)

             

            Kategória 2B:

            1. miesto: Zoja Mlynáriková (septima)

            2. miesto: Samuel Rybanský (septima)

             

            Gratulujeme a  tešíme sa, že sa  o nemčinu stále  zaujímajú mnohí naši žiaci.

      • Kontakty

        • Gymnázium Pierra de Coubertina
        • gypy@gypy.sk
        • admin@gypy.sk
        • admin@gypy.sk
        • Kontakt
          Meno školy: Gymnázium Pierra de Coubertina, Námestie SNP 9, Piešťany
          Email školy: gypy@gypy.sk
          Email na správcu obsahu: admin@gypy.sk
          Email na webmastera: admin@gypy.sk
          Telefón:
          Spojovateľka 033/ 79 893 11 
          Riaditeľ školy 033/79 893 33  (0911 718 667)
          Sekretariát 033/79893 12  (0903 902 911)
          Správca športovej haly 033/7989324
          spravca.hala@gypy.sk
          Klapky (033/79893 + konkrétna klapka) 

          Pedagogický úsek 

          Riaditeľ školy 33  (0911 718 667)
          Štatutárna zástupkyňa školy 30  (0911 718 755)
          Zástupkyňa školy 30 (0911 083 975)
          Kabinet humanitných vied 35
          Kabinet biológie a chémie 44 
          Laboratórium biológie 41 
          Kabinet fyziky 45 
          Kabinet matematiky 36
          Kabinet spoločensko-vedný 43
          Kabinet slovenského jazyka 26 
          Kabinet cudzích jazykov 22 
          Kabinet anglického jazyka v hlavnej budove 25 
          Kabinet anglického jazyka v prístavbe 29 
          Kabinet telesnej výchovy 38 
          Kabinet informatiky 23 
          Výchovná a kariérová poradkyňa 32 

          Nepedagogický úsek 

          Ekonómka – 31 (0911 595 113)
          Mzdová účtovníčka –   51
          Správca IKT – 42  (0940 643 907)
          Knižnica - 46
          Školník -   20 (0911 566 411)
          Adresa školy: Námestie SNP 9, Piešťany, 92126
          IČO: 160318
          DIČ: 2020530688
        • Námestie SNP 9
          921 26 Piešťany
          Slovakia
        • 00160318
        • 2020530688
      • Prihlásenie