• Nela Mešterová – najúspešnejší športovec roka 2023
          • Nela Mešterová – najúspešnejší športovec roka 2023

          • Slovenská plavecká federácia vyhlasovala výsledky najúspešnejších športovcov a na 1. mieste sa umiestnila naša vodnopólistka, žiačka 3.A triedy, Nela Mešterová. Nela reprezentuje nielen Piešťany, no najmä Slovenskú republiku v reprezentačnom výbere a popri neskutočnej drine, ktorú ako vrcholový športovec dennodenne zažíva, dosahuje výborné študijné výsledky na našom gymnáziu.

            Ďakujeme, Nelka, a gratulujeme k úspechu!

            K. Dzurová, triedna učiteľka 3.A

        • Mladý záchranár
          • Mladý záchranár

          • Dňa 20.06.2024 sa v Trnave konala súťaž Mladý Záchranár TTSK stredných škôl. Našu školu pod vedením Mgr. Paradiho reprezentovali študenti z triedy sexta Lucia Čuboňová, Katarína Potúčková, Elisa Biscontini a Oliver Švec. Na veľmi náročnej trati, ktorá pozostávala z modelových situácií sa naši študenti vôbec nestratili a len kúsok šťastia ich delil od medailového úspechu. Počas celej súťaže potvrdzovali výborné znalosti v poskytovaní prvej pomoci.

            Za vzornú reprezentáciu našej školy a predvedený výkon im ďakujeme!!

            PK TSV

        • Bilingvalisti zvládli štátnice z angličtiny na jednotku
          • Bilingvalisti zvládli štátnice z angličtiny na jednotku

          • Gymnázium Pierra de Coubertina v Piešťanoch ponúka študentom bilingválneho typu štúdia možnosť vykonať štátne jazykové skúšky z anglického jazyka na úrovni C1-C2.

            V školskom roku 2023/2024 sa na všeobecné štátne skúšky prihlásilo 11 študentovV.B. Absolvovali testy z gramatiky, slovnej zásoby, posluchov s porozumením, napísali esej v rozsahu 320 – 360 slov, prekladali publicistický text zo slovenčiny do angličtiny. Poslednú časť štátnic – ústnu skúšku, ktorá pozostáva z reálií anglicky hovoriacich krajín, histórie, geografie či analýzy diela z anglickej beletrie, úspešne vykonali v piatok 14.6.2024.

            Držiteľ vysvedčenia o všeobecnej štátnej jazykovej skúške získava kvalifikáciu na vyučovanie daného cudzieho jazyka na základných a stredných školách, pokiaľ má absolvované aj vysokoškolské štúdium 2. stupňa. Na základe vysvedčenia môže byť absolventovi vystavený živnostenský list na podnikanie v oblasti vedenia jazykových kurzov a vykonávanie prekladateľskej a tlmočníckej činnosti.

            PK ANJ

        • Tobias Munk sa kvalifikoval na Majstrová Európy 2024
          • Tobias Munk sa kvalifikoval na Majstrová Európy 2024

          • Tobias Munk z bilingválnej IV.B sa na základe nominačných kritérií, výberu advisorov a schválenia prezídia SKGA stal členom reprezentácie na Majstrovstvá Európy družstiev juniorov EUROPEAN BOY´S TEAM CHAMPIONSHIPS 2024 na ihrisku Krakow Valley Golf & Country club v termíne 09. - 13. júla 2024. Tobias je členom PENATI Golf Clubu a členom reprezentácie Slovenska. V ankete Športovec roka 2023 mesta Piešťany bol medzi ocenenými v kategórii dorastenci.

            Tobiasovi blahoželáme k dosiahnutým úspechom a držíme palce na ME.

            PK TSV

        • Žiaci prímy až kvarty dokázali, že sú hviezdy
          • Žiaci prímy až kvarty dokázali, že sú hviezdy

          • Vo štvrtok 13.júna 2024 sa uskutočnilo vyhodnotenie súťaže v anglickom jazyku EnglishStar 2024, do ktorej sa zapojili žiaci prímy, sekundy, tercie a kvarty. Pre prihlásených žiakov organizátori pripravili test, ktorý preveril ich doterajšie vedomosti. Aj najmladší žiaci osemročného gymnázia dokázali, že ich vedomosti sú na vynikajúcej úrovni a v budúcnosti budeme o nich ešte určite počuť. Poďakovanie za motiváciu žiakov i priebeh celej súťaže patrí Mgr. Martine Minárechovej.

            Ocenení žiaci: Matúš Mašán, Katarína Zvarková, Oliver Mlynár (99%), Laura Višňovská (99%), Aneta Gáliková (99%), Alica Pospiechová, Júlia Bročková, Natália Černáková (99%), Nela Bieliková a Adriana Kurucová z prímy, Róbert Vlasák, Nikoleta Kojdová, Viktória Haringová, Filip Rybár (99%), Filip Siget, Sofia Šišková, Timotej Ján Mitošinka a Sebastián Chramazda zo sekundy, Alžbeta Štefíková (99%) a Veronika Šišláková (99%) z tercie, Leonard Gallo, Filip Orlovský (99%), Emil Hubinák a David Giacko z kvarty.

            Gratulujeme a tešíme sa na ďalšie úspechy!

            PK ANJ

        • Anglické divadlo v celoslovenskom finále na najvyššej priečke
          • Anglické divadlo v celoslovenskom finále na najvyššej priečke

          • Celonárodné kolo dramatickej súťaže v anglickom jazyku Jazykový kvet Klasik sa uskutočnilo v piatok 14. júla 2024 v Nitre. Študenti prepracovali tradičný príbeh o láske na dramatický text, pripravili si kostýmy i kulisy a hru poctivo nacvičili. „Naozaj sa usilovne pripravovali. Veľmi ich chválim za tímovú prácu, precízny prístup i nadšenie,“ uviedla učiteľka angličtiny Mgr. Ingrid Páleníková, ktorá vedie dramatický krúžok, našich hercov motivovala a pripravovala. Anglické divadlo zaslúžene získalo v celoslovenskom finále 1. miesto.

            Členovia dramatického krúžku, ktorí vzorne reprezentovali našu školu: Lenka Augustínová a Žofia Rohaľová z kvarty, Oskar Džambazovič z I.B, Lucia Halienková, Nikola Hercegová, Laura Jediná, Nina Kučíková, Daniel PavlíčekSophia Štichauerová z II.B, Kornélia Čačíková z III.B.

             

            Všetkým študentom srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu nášho gymnázia.

            PK ANJ

        • Gáliková z kvinty splnila podmienky na ME v atletike
          • Gáliková z kvinty splnila podmienky na ME v atletike

          • Ďalšie úspechy v atletike si tvrdým tréningom vybojovala Eliška Ella Gáliková z kvinty. Zvíťazila na Majstrovstvách Slovenska v atletike - v behu na 800 m a 1500 m, a tým si zabezpečila účasť na medzištátnych stretnutiach. Zúčastnila sa na reprezentačných sústredeniach v Monte Gorde v Portugalsku, vo Vysokých Tatrách a v českej Břeclavi. Atletike sa venuje v športovom klube Funny Athletics pod vedením skúseného trénera Jozefa Repčíka. Aktuálne však hosťuje v klube STU v Bratislave. V ankete Športovec roka mesta Piešťany v kategórii verejné hlasovanie obsadila prvé miesto. 9. júna 2024 sa jej podarilo splniť limit na Majstrovstvá Európy v atletike do 18 rokov s časom 2.13.30 na 800 metrov, ktoré sa uskutočnia 18.-21.7.2024 v Banskej Bystrici. Dovtedy ju čaká komplexná príprava na šampionát.

            Eliška, budeme ti držať palce!

            PK TSV

        • Dobrovoľníci z gymnázia zabávali škôlkarov
          • Dobrovoľníci z gymnázia zabávali škôlkarov

          • Pod záštitou OZ Myška dobrovoľníci z nášho gymnázia pomáhali 30. a 31. mája 2024 organizovať súťaže a workshopy pre viac než 600 detí z Piešťan a okolia. Na podujatí pri príležitosti Medzinárodného dňa detí spolupracovali: Martin Valášek z I.B, Kristína Mitrengová, Veronika Adamcová a Lýdia Šándorová z I.C, Lucia Ondrisová a Natália Prouzová z I.D, Michal Virág, Dávid Piešťanský, Nikola Hercegová, Sophia Štichauerová, Anna Ondrusová, Lucia Lenghartová, Adam Ďuga a Daniel Pavlíček z II.B, Viktória Uramová, Tamara Jančovičová, Jakub Kupás a Matej Žák z II.C, Lenka Augustínová z kvarty, Adam Krajčovič a Hana Danišová z kvinty, Kristína Čunčíková z III.A, Alica Masaryková z III.C. Svojou aktívnou a zodpovednou činnosťou na jednotlivých stanovištiach prispeli k plynulému priebehu celej akcie. Ďakujeme dobrovoľníkom, že vyčarili úsmev na tvárach mnohých škôlkarov.

            Mgr. Stanislava Šimová, koordinátorka dobrovoľníkov

        • Aj gymnazisti si pripomenuli 20. výročie členstva SR v NATO
          • Aj gymnazisti si pripomenuli 20. výročie členstva SR v NATO

          • Dňa 30. mája 2024 sa na našej škole konala prezentácia spojená s diskusiou na tému: 20. výročie vstupu Slovenska do NATO. Pozvaní hostia: kapitánka Mária Blehová, seržantka Lynsey Smith, major Miroslav Lonský (všetci z NATO Force Integration Unit - Jednotka pre integráciu síl NATO) a podplukovník JJ St. Peter (letecký atašé, Veľvyslanectvo USA na Slovensku) najskôr prezentovali študentom z triedy Sx a II.B, čo je NATO a aká je ich činnosť. Vysvetlili, v čom spočíva pôsobnosť zahraničných vojakov na území SR alebo pôsobenie slovenských vojakov v členských krajinách NATO. Celá prezentácia a diskusia bola apolitická, vedená v anglickom jazyku. Hostí prekvapila vysoká úroveň anglického jazyka našich študentov, spoločenský prehľad a záujem diskutovať. 

            PK OBN

        • Majsterka v behu na 200 a 400 m je z II.B
          • Majsterka v behu na 200 a 400 m je z II.B

          • Uplynulý víkend sa v Trnave konali Majstrovstvá západoslovenskej oblasti dorastencov v atletike. Zora KrupováII.B pretekala v behu na 200 m a 400 m.  V oboch pretekoch vybojovala prvenstvo a zároveň získala titul majsterky ZsAZ. „Obe víťazstvá si veľmi cením i keď v behu na 200 m som to vôbec nečakala, lebo som nastupovala až so šiestym najlepším časom a bola som unavená po štyristovke,“ priznáva najrýchlejšia bežkyňa. Do konca školského roka čakajú Zorku ešte Majstrovstvá SR, ktoré považuje za veľmi dôležité, ale o to náročnejšie. Budeme jej všetci držať palce.

            PK TSV

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            na základe Vašich písomných žiadostí o nahliadnutie do testov Vášho dieťaťa, ktoré vykonalo v rámci prijímacích skúšok pre školský rok 2024/2025 stanovujeme termín nahliadnutia na utorok 11.06.2024 od 14:00 do 15:00 na prízemí novej budovy Gymnázia Pierra de Coubertina.

            Vopred upozorňujeme, že do testov je možné len nahliadnuť, nie je možné si ich fotiť alebo akýmkoľvek iným spôsobom vyhotovovať kópie.

            S pozdravom

            vedenie školy

        • Súťaž s Kauflandom o K-park
          • Súťaž s Kauflandom o K-park

          • Naše mesto sa zapojilo do súťaže s Kauflandom o K-park. Dňa 30.05.2024 začalo hlasovanie, preto ak nám viete pomôcť s hlasovaním Vy a Vaši rodinní príslušníci, veľmi by to pomohlo nám, a samozrejme aj mestu Piešťany a jeho obyvateľom a návštevníkom. 

            Podporte svoje mesto vyplnením hlasovacieho formulára. Hlasovanie prebieha od 30.5. do 3.7.2024. 

            Hlasuje sa tu: https://www.kauflandpark.sk/

             

            Srdečne ďakujeme.

        • The Power of the Word
          • The Power of the Word

          • Študenti IV.B reprezentovali bilingválny študijný odbor na celoslovenskej literárno-výtvarnej súťaži v anglickom jazyku Sila slova, ktorá sa konala 26.4.2024 v budove Novej Synagógy v Žiline pod záštitou primátorky Žilinského samosprávneho kraja.

            Do jednotlivých literárnych či výtvarných kategórií sa zapojilo viac než 160 študentov z celého Slovenska. Našich bilingvalistov zaujala možnosť recitovať prozaický alebo poetický text, interpretovať vlastnú, anglicky písanú tvorbu, vytvoriť plagát, ktorým umelec upozorní na svoju obľúbenú knihu, i výtvarne spracovať dielo anglicky píšuceho autora. Odborná porota bol zložená z expertov v oblasti literatúry i umenia.

            Výsledky literárno-výtvarnej súťaže:

            čestné uznanie – Adela Sedláčiková - za vytvorený plagát

            4. miesto – Samuel Bagar - za prednes umeleckého textu

            4. miesto – Artur Halo - za interpretáciu vlastnej tvorby

            3. miestoAlžbeta Hlatká - za digitálne spracovaný komiks

            Študentom IV.B blahoželáme k dosiahnutým úspechom a ďakujeme za vzornú reprezentáciu nášho gymnázia.

            PK ANJ

        • Návšteva japonského novinára a spisovateľa Yoichi Miyashita
          • Návšteva japonského novinára a spisovateľa Yoichi Miyashita

          • Dňa 17.5.2024 poctil naše gymnázium, člena Medzinárodnej siete škôl Pierra de Coubertina, svojou návštevou japonský novinár a spisovateľ pán Yoichi Miyashita z japonskej spravodajskej agentúry Kyodo News, ktorý pri príležitosti letných olympijských hier v Paríži vydáva pre svoju agentúru sériu článkov súvisiacich s olympizmom a odkazom Pierra de Coubertina.

            Sprievodcov po škole mu robili žiaci Kornélia Čačíková, Martin Halama, Lucia Strechayová, Alexandra Bartošeková, Sofia Rihová a Patrícia Lehutová z III.B, Lukáš Hýrošš zo septimy, Viktor Berecz a Matej Elbek Musaev zo sexty, Samuel Bagar a Alžbeta Hlatká zo IV.B. Významnému hosťovi predstavili úspechy našich žiakov v športových aj vedomostných súťažiach, projekt Euroscola, v rámci ktorého sa študenti triedy septima zúčastnili pracovného dňa priamo v Štrasburgu v Európskom parlamente, participáciu v projekte Erasmus+ (vďaka nemu sme tento školský rok navštívili 4 partnerské školy) a našu účasť na medzinárodných fórach škôl Pierra de Coubertina. Oliver Ján Tremboš zo IV.B na chvíľu otočil stôl a sám vyspovedal hosťujúceho reportéra pre náš školský časopis Gymnazista.

            Vedenie školy a členovia pedagogického zboru Radim Urban, Marek Kalinčík, Eva Corticelli, Stanislava Šimová, Silvia Tomagová, Patrícia Kubincová, Katarína Dzurová a Róbert Paradi pána Miyashitu informovali o našich olympijských aktivitách za uplynulých 20. rokov členstva v už spomínanej Medzinárodnej sieti škôl Pierra de Coubertina, ako aj o pripravovanej oslave pri príležitosti 20. výročia udelenia čestného názvu škole po zakladateľovi novodobých olympijských hier.

            Pán Miyashita prejavil uznanie všetkým pedagógom a študentom našej školy, keď sa dozvedel o aktuálnom vysokom rankingu v rámci regionálneho i celoslovenského hodnotenia stredných škôl, obdivoval komunikatívnosť študentov i využiteľnosť relatívne malého areálu školy, no s mnohými možnosťami na športovanie či relax vo voľnočasových zónach.

            Matej Elbek Musaev (Sx), Mgr. Katarína Dzurová

        • Volejbalové prvenstvo našich žiačok
          • Volejbalové prvenstvo našich žiačok

          • Dňa 22.05.2024 sa pod vedením Mgr. Matúšovej zúčastnili naše žiacky na Majstrovstvách okresu vo volejbal starších žiačok základných škôl. Našu školu reprezentovali : Karolína Gonová, Chiara Biscontini, Žofia Roháľová, Betka Matyšáková, Sofia Lara Jankovičová, Alžbeta Pabišová, Svetlana Budková a Laura Peterková.

            V základnej skupine sa dievčatá prezentovali výbornou hrou a zaslúžene ju vyhrali. V bojoch o cenné kovy odohrali výsledkovo dramatické zápasy so silnými súperkami, ale aj tak dokázali, že sú najlepšie. Na turnaji obsadili celkové 1. miesto.

            Za predvedené výkony a vzornú reprezentáciu školy im ďakujeme!

            PK TSV

        • Študenti rozhodli, kam pôjdu peniaze z rozpočtu
          • Študenti rozhodli, kam pôjdu peniaze z rozpočtu

          • Ďalší ročník participatívneho rozpočtu pre stredné školy je takmer za nami. Do projektu sme sa zapojili preto, aby sme finančné prostriedky využili v súlade s potrebami a želaním žiakov. Naša cesta sa začala vo februári 2024. Zástupcovia tried si zahrali hru Nie je mesto ako mesto, aby pochopili zmysel parti rozpočtu. Nasledovali ďalšie dva worskhopy, na ktorých študenti prezentovali svoje nápady, dotvárali navrhnuté projekty, učili sa vytvoriť rozpočet pre svoj návrh.

            Začiatkom apríla 2024 koordinátori projektu a vedenie školy rozhodli, ktoré projekty postúpia do hlasovania. A začala sa kampaň! Boj medzi študentmi prebiehal prostredníctvom plagátov aj priamym ovplyvňovaním svojich spolužiakov či kamarátov. Kampaň vyvrcholila 12. mája 2024. Študenti použili jedinečné kódy na vstup do parti aplikácie a hlasovali za svoj vysnívaný projekt od 13. mája do 16. mája 2024. Hlasovania sa zúčastnilo 256 študentov, pedagogických aj nepedagogických zamestnancov, spolu udelili 461 hlasov.

            16. mája 2024 bolo hlasovanie ukončené. Medzi víťazné projekty sa vašimi hlasmi prebojovali: Reprezentatívne športové dresyOáza zrkadiel. Keďže obaja víťazi žiadali na realizáciu menej než 500,-€, zostatok finančných prostriedkov bol pridelený tretiemu návrhu Učebňa 020 túži po zmene. O výsledkoch hlasovania boli študenti informovaní na nástenke Parti rozpočtu. 27. mája 2024 riaditeľ školy Mgr. Radim Urban vyhlásil výsledky, ocenil víťazov a poďakoval všetkým aktívnym študentom, ktorý sa na rozpočte pre stredné školy podieľali. Realizácia projektov sa uskutoční do konca augusta 2024.

            Mgr. Stanislava Šimová, koordinátorka Participatívneho rozpočtu pre GPdC Piešťany

        • Gymnazisti zapojení do aktivít Dobrovoľníckeho centra TTSK
          • Gymnazisti zapojení do aktivít Dobrovoľníckeho centra TTSK

          • Dobrovoľnícke centrum Trnavského samosprávneho kraja už niekoľko rokov organizuje týždeň rôznych dobrovoľníckych aktivít, do ktorých sa môžu zapojiť študenti všetkých stredných či základných škôl. Týždeň dobrovoľníctva 2024 využili aj študenti z nášho gymnázia. Pôvodný plán zahŕňal dva dni pracovných aktivít, ktoré majú skrášliť prostredie nášho mesta. Bohužiaľ, počasie nebolo vždy priaznivé. Sme radi, že vo štvrtok 23.5.2024 sa v spolupráci so Službami mesta Piešťany 68 študentov z I.A, I.B a I.C spolu so svojimi triednymi učiteľkami Denisou Obuchovou, Silviou Tomagovou a Zuzanou Dvořákovou podieľali na vyčistení piešťanských fontán. SMP zabezpečili potrebné pracovné náradie či pracovné rukavice, a tak sa gymnazisti pustili do práce. S výsledkom svojej dobrovoľníckej činnosti boli všetci spokojní. Poďakovanie patrí Službám mesta Piešťany za ochotu spolupracovať a študentom I.A, I.B a I.C za chuť pracovať.

            Mgr. Stanislava Šimová, koordinátorka dobrovoľníkov

    • Kontakty

      • Gymnázium Pierra de Coubertina
      • gypy@gypy.sk
      • admin@gypy.sk
      • admin@gypy.sk
      • Kontakt
        Meno školy: Gymnázium Pierra de Coubertina, Námestie SNP 9, Piešťany
        Email školy: gypy@gypy.sk
        Email na správcu obsahu: admin@gypy.sk
        Email na webmastera: admin@gypy.sk
        Telefón:
        Spojovateľka 033/ 79 893 11 
        Riaditeľ školy 033/79 893 33  (0911 718 667)
        Sekretariát 033/79893 12  (0903 902 911)
        Správca športovej haly 033/7989324
        spravca.hala@gypy.sk
        Klapky (033/79893 + konkrétna klapka) 

        Pedagogický úsek 

        Riaditeľ školy 33  (0911 718 667)
        Štatutárna zástupkyňa školy 30  (0911 718 755)
        Zástupkyňa školy 30 (0911 083 975)
        Kabinet humanitných vied 35
        Kabinet biológie a chémie 44 
        Laboratórium biológie 41 
        Kabinet fyziky 45 
        Kabinet matematiky 36
        Kabinet spoločensko-vedný 43
        Kabinet slovenského jazyka 26 
        Kabinet cudzích jazykov 22 
        Kabinet anglického jazyka v hlavnej budove 25 
        Kabinet anglického jazyka v prístavbe 29 
        Kabinet telesnej výchovy 38 
        Kabinet informatiky 23 
        Výchovná a kariérová poradkyňa 32 

        Nepedagogický úsek 

        Ekonómka – 31 (0911 595 113)
        Mzdová účtovníčka –   51
        Správca IKT – 42  (0940 643 907)
        Knižnica - 46
        Školník -   20 (0911 566 411)
        Adresa školy: Námestie SNP 9, Piešťany, 92126
        IČO: 160318
        DIČ: 2020530688
      • Námestie SNP 9
        921 26 Piešťany
        Slovakia
      • 00160318
      • 2020530688
    • Prihlásenie