• Mladý záchranár
          • Mladý záchranár

          • Dňa 20.06.2024 sa v Trnave konala súťaž Mladý Záchranár TTSK stredných škôl. Našu školu pod vedením Mgr. Paradiho reprezentovali študenti z triedy sexta Lucia Čuboňová, Katarína Potúčková, Elisa Biscontini a Oliver Švec. Na veľmi náročnej trati, ktorá pozostávala z modelových situácií sa naši študenti vôbec nestratili a len kúsok šťastia ich delil od medailového úspechu. Počas celej súťaže potvrdzovali výborné znalosti v poskytovaní prvej pomoci.

            Za vzornú reprezentáciu našej školy a predvedený výkon im ďakujeme!!

            PK TSV

        • Bilingvalisti zvládli štátnice z angličtiny na jednotku
          • Bilingvalisti zvládli štátnice z angličtiny na jednotku

          • Gymnázium Pierra de Coubertina v Piešťanoch ponúka študentom bilingválneho typu štúdia možnosť vykonať štátne jazykové skúšky z anglického jazyka na úrovni C1-C2.

            V školskom roku 2023/2024 sa na všeobecné štátne skúšky prihlásilo 11 študentovV.B. Absolvovali testy z gramatiky, slovnej zásoby, posluchov s porozumením, napísali esej v rozsahu 320 – 360 slov, prekladali publicistický text zo slovenčiny do angličtiny. Poslednú časť štátnic – ústnu skúšku, ktorá pozostáva z reálií anglicky hovoriacich krajín, histórie, geografie či analýzy diela z anglickej beletrie, úspešne vykonali v piatok 14.6.2024.

            Držiteľ vysvedčenia o všeobecnej štátnej jazykovej skúške získava kvalifikáciu na vyučovanie daného cudzieho jazyka na základných a stredných školách, pokiaľ má absolvované aj vysokoškolské štúdium 2. stupňa. Na základe vysvedčenia môže byť absolventovi vystavený živnostenský list na podnikanie v oblasti vedenia jazykových kurzov a vykonávanie prekladateľskej a tlmočníckej činnosti.

            PK ANJ

        • Tobias Munk sa kvalifikoval na Majstrová Európy 2024
          • Tobias Munk sa kvalifikoval na Majstrová Európy 2024

          • Tobias Munk z bilingválnej IV.B sa na základe nominačných kritérií, výberu advisorov a schválenia prezídia SKGA stal členom reprezentácie na Majstrovstvá Európy družstiev juniorov EUROPEAN BOY´S TEAM CHAMPIONSHIPS 2024 na ihrisku Krakow Valley Golf & Country club v termíne 09. - 13. júla 2024. Tobias je členom PENATI Golf Clubu a členom reprezentácie Slovenska. V ankete Športovec roka 2023 mesta Piešťany bol medzi ocenenými v kategórii dorastenci.

            Tobiasovi blahoželáme k dosiahnutým úspechom a držíme palce na ME.

            PK TSV

        • Žiaci prímy až kvarty dokázali, že sú hviezdy
          • Žiaci prímy až kvarty dokázali, že sú hviezdy

          • Vo štvrtok 13.júna 2024 sa uskutočnilo vyhodnotenie súťaže v anglickom jazyku EnglishStar 2024, do ktorej sa zapojili žiaci prímy, sekundy, tercie a kvarty. Pre prihlásených žiakov organizátori pripravili test, ktorý preveril ich doterajšie vedomosti. Aj najmladší žiaci osemročného gymnázia dokázali, že ich vedomosti sú na vynikajúcej úrovni a v budúcnosti budeme o nich ešte určite počuť. Poďakovanie za motiváciu žiakov i priebeh celej súťaže patrí Mgr. Martine Minárechovej.

            Ocenení žiaci: Matúš Mašán, Katarína Zvarková, Oliver Mlynár (99%), Laura Višňovská (99%), Aneta Gáliková (99%), Alica Pospiechová, Júlia Bročková, Natália Černáková (99%), Nela Bieliková a Adriana Kurucová z prímy, Róbert Vlasák, Nikoleta Kojdová, Viktória Haringová, Filip Rybár (99%), Filip Siget, Sofia Šišková, Timotej Ján Mitošinka a Sebastián Chramazda zo sekundy, Alžbeta Štefíková (99%) a Veronika Šišláková (99%) z tercie, Leonard Gallo, Filip Orlovský (99%), Emil Hubinák a David Giacko z kvarty.

            Gratulujeme a tešíme sa na ďalšie úspechy!

            PK ANJ

        • Anglické divadlo v celoslovenskom finále na najvyššej priečke
          • Anglické divadlo v celoslovenskom finále na najvyššej priečke

          • Celonárodné kolo dramatickej súťaže v anglickom jazyku Jazykový kvet Klasik sa uskutočnilo v piatok 14. júla 2024 v Nitre. Študenti prepracovali tradičný príbeh o láske na dramatický text, pripravili si kostýmy i kulisy a hru poctivo nacvičili. „Naozaj sa usilovne pripravovali. Veľmi ich chválim za tímovú prácu, precízny prístup i nadšenie,“ uviedla učiteľka angličtiny Mgr. Ingrid Páleníková, ktorá vedie dramatický krúžok, našich hercov motivovala a pripravovala. Anglické divadlo zaslúžene získalo v celoslovenskom finále 1. miesto.

            Členovia dramatického krúžku, ktorí vzorne reprezentovali našu školu: Lenka Augustínová a Žofia Rohaľová z kvarty, Oskar Džambazovič z I.B, Lucia Halienková, Nikola Hercegová, Laura Jediná, Nina Kučíková, Daniel PavlíčekSophia Štichauerová z II.B, Kornélia Čačíková z III.B.

             

            Všetkým študentom srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu nášho gymnázia.

            PK ANJ

        • Gáliková z kvinty splnila podmienky na ME v atletike
          • Gáliková z kvinty splnila podmienky na ME v atletike

          • Ďalšie úspechy v atletike si tvrdým tréningom vybojovala Eliška Ella Gáliková z kvinty. Zvíťazila na Majstrovstvách Slovenska v atletike - v behu na 800 m a 1500 m, a tým si zabezpečila účasť na medzištátnych stretnutiach. Zúčastnila sa na reprezentačných sústredeniach v Monte Gorde v Portugalsku, vo Vysokých Tatrách a v českej Břeclavi. Atletike sa venuje v športovom klube Funny Athletics pod vedením skúseného trénera Jozefa Repčíka. Aktuálne však hosťuje v klube STU v Bratislave. V ankete Športovec roka mesta Piešťany v kategórii verejné hlasovanie obsadila prvé miesto. 9. júna 2024 sa jej podarilo splniť limit na Majstrovstvá Európy v atletike do 18 rokov s časom 2.13.30 na 800 metrov, ktoré sa uskutočnia 18.-21.7.2024 v Banskej Bystrici. Dovtedy ju čaká komplexná príprava na šampionát.

            Eliška, budeme ti držať palce!

            PK TSV

        • Dobrovoľníci z gymnázia zabávali škôlkarov
          • Dobrovoľníci z gymnázia zabávali škôlkarov

          • Pod záštitou OZ Myška dobrovoľníci z nášho gymnázia pomáhali 30. a 31. mája 2024 organizovať súťaže a workshopy pre viac než 600 detí z Piešťan a okolia. Na podujatí pri príležitosti Medzinárodného dňa detí spolupracovali: Martin Valášek z I.B, Kristína Mitrengová, Veronika Adamcová a Lýdia Šándorová z I.C, Lucia Ondrisová a Natália Prouzová z I.D, Michal Virág, Dávid Piešťanský, Nikola Hercegová, Sophia Štichauerová, Anna Ondrusová, Lucia Lenghartová, Adam Ďuga a Daniel Pavlíček z II.B, Viktória Uramová, Tamara Jančovičová, Jakub Kupás a Matej Žák z II.C, Lenka Augustínová z kvarty, Adam Krajčovič a Hana Danišová z kvinty, Kristína Čunčíková z III.A, Alica Masaryková z III.C. Svojou aktívnou a zodpovednou činnosťou na jednotlivých stanovištiach prispeli k plynulému priebehu celej akcie. Ďakujeme dobrovoľníkom, že vyčarili úsmev na tvárach mnohých škôlkarov.

            Mgr. Stanislava Šimová, koordinátorka dobrovoľníkov

        • Aj gymnazisti si pripomenuli 20. výročie členstva SR v NATO
          • Aj gymnazisti si pripomenuli 20. výročie členstva SR v NATO

          • Dňa 30. mája 2024 sa na našej škole konala prezentácia spojená s diskusiou na tému: 20. výročie vstupu Slovenska do NATO. Pozvaní hostia: kapitánka Mária Blehová, seržantka Lynsey Smith, major Miroslav Lonský (všetci z NATO Force Integration Unit - Jednotka pre integráciu síl NATO) a podplukovník JJ St. Peter (letecký atašé, Veľvyslanectvo USA na Slovensku) najskôr prezentovali študentom z triedy Sx a II.B, čo je NATO a aká je ich činnosť. Vysvetlili, v čom spočíva pôsobnosť zahraničných vojakov na území SR alebo pôsobenie slovenských vojakov v členských krajinách NATO. Celá prezentácia a diskusia bola apolitická, vedená v anglickom jazyku. Hostí prekvapila vysoká úroveň anglického jazyka našich študentov, spoločenský prehľad a záujem diskutovať. 

            PK OBN

        • Majsterka v behu na 200 a 400 m je z II.B
          • Majsterka v behu na 200 a 400 m je z II.B

          • Uplynulý víkend sa v Trnave konali Majstrovstvá západoslovenskej oblasti dorastencov v atletike. Zora KrupováII.B pretekala v behu na 200 m a 400 m.  V oboch pretekoch vybojovala prvenstvo a zároveň získala titul majsterky ZsAZ. „Obe víťazstvá si veľmi cením i keď v behu na 200 m som to vôbec nečakala, lebo som nastupovala až so šiestym najlepším časom a bola som unavená po štyristovke,“ priznáva najrýchlejšia bežkyňa. Do konca školského roka čakajú Zorku ešte Majstrovstvá SR, ktoré považuje za veľmi dôležité, ale o to náročnejšie. Budeme jej všetci držať palce.

            PK TSV

        • Oznam
          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            na základe Vašich písomných žiadostí o nahliadnutie do testov Vášho dieťaťa, ktoré vykonalo v rámci prijímacích skúšok pre školský rok 2024/2025 stanovujeme termín nahliadnutia na utorok 11.06.2024 od 14:00 do 15:00 na prízemí novej budovy Gymnázia Pierra de Coubertina.

            Vopred upozorňujeme, že do testov je možné len nahliadnuť, nie je možné si ich fotiť alebo akýmkoľvek iným spôsobom vyhotovovať kópie.

            S pozdravom

            vedenie školy

        • Súťaž s Kauflandom o K-park
          • Súťaž s Kauflandom o K-park

          • Naše mesto sa zapojilo do súťaže s Kauflandom o K-park. Dňa 30.05.2024 začalo hlasovanie, preto ak nám viete pomôcť s hlasovaním Vy a Vaši rodinní príslušníci, veľmi by to pomohlo nám, a samozrejme aj mestu Piešťany a jeho obyvateľom a návštevníkom. 

            Podporte svoje mesto vyplnením hlasovacieho formulára. Hlasovanie prebieha od 30.5. do 3.7.2024. 

            Hlasuje sa tu: https://www.kauflandpark.sk/

             

            Srdečne ďakujeme.

        • The Power of the Word
          • The Power of the Word

          • Študenti IV.B reprezentovali bilingválny študijný odbor na celoslovenskej literárno-výtvarnej súťaži v anglickom jazyku Sila slova, ktorá sa konala 26.4.2024 v budove Novej Synagógy v Žiline pod záštitou primátorky Žilinského samosprávneho kraja.

            Do jednotlivých literárnych či výtvarných kategórií sa zapojilo viac než 160 študentov z celého Slovenska. Našich bilingvalistov zaujala možnosť recitovať prozaický alebo poetický text, interpretovať vlastnú, anglicky písanú tvorbu, vytvoriť plagát, ktorým umelec upozorní na svoju obľúbenú knihu, i výtvarne spracovať dielo anglicky píšuceho autora. Odborná porota bol zložená z expertov v oblasti literatúry i umenia.

            Výsledky literárno-výtvarnej súťaže:

            čestné uznanie – Adela Sedláčiková - za vytvorený plagát

            4. miesto – Samuel Bagar - za prednes umeleckého textu

            4. miesto – Artur Halo - za interpretáciu vlastnej tvorby

            3. miestoAlžbeta Hlatká - za digitálne spracovaný komiks

            Študentom IV.B blahoželáme k dosiahnutým úspechom a ďakujeme za vzornú reprezentáciu nášho gymnázia.

            PK ANJ

      • Kontakty

        • Gymnázium Pierra de Coubertina
        • gypy@gypy.sk
        • admin@gypy.sk
        • admin@gypy.sk
        • Kontakt
          Meno školy: Gymnázium Pierra de Coubertina, Námestie SNP 9, Piešťany
          Email školy: gypy@gypy.sk
          Email na správcu obsahu: admin@gypy.sk
          Email na webmastera: admin@gypy.sk
          Telefón:
          Spojovateľka 033/ 79 893 11 
          Riaditeľ školy 033/79 893 33  (0911 718 667)
          Sekretariát 033/79893 12  (0903 902 911)
          Správca športovej haly 033/7989324
          spravca.hala@gypy.sk
          Klapky (033/79893 + konkrétna klapka) 

          Pedagogický úsek 

          Riaditeľ školy 33  (0911 718 667)
          Štatutárna zástupkyňa školy 30  (0911 718 755)
          Zástupkyňa školy 30 (0911 083 975)
          Kabinet humanitných vied 35
          Kabinet biológie a chémie 44 
          Laboratórium biológie 41 
          Kabinet fyziky 45 
          Kabinet matematiky 36
          Kabinet spoločensko-vedný 43
          Kabinet slovenského jazyka 26 
          Kabinet cudzích jazykov 22 
          Kabinet anglického jazyka v hlavnej budove 25 
          Kabinet anglického jazyka v prístavbe 29 
          Kabinet telesnej výchovy 38 
          Kabinet informatiky 23 
          Výchovná a kariérová poradkyňa 32 

          Nepedagogický úsek 

          Ekonómka – 31 (0911 595 113)
          Mzdová účtovníčka –   51
          Správca IKT – 42  (0940 643 907)
          Knižnica - 46
          Školník -   20 (0911 566 411)
          Adresa školy: Námestie SNP 9, Piešťany, 92126
          IČO: 160318
          DIČ: 2020530688
        • Námestie SNP 9
          921 26 Piešťany
          Slovakia
        • 00160318
        • 2020530688
      • Prihlásenie