• Aj naši najmladší nám robia veľkú radosť
          • Aj naši najmladší nám robia veľkú radosť

          • Žiak Gymnázia Pierra de Coubertina z triedy príma Martin Adamča (TK Kúpele Piešťany) získal titul vo dvojhre aj štvorhre na halových majstrovstvách Slovenska v kategórii mladších žiakov. V singlovom finále si na dvorcoch TK Ratufa Levice poradil s Matteom Sansonom (TK Slávia STU Bratislava) a zdolal ho 7:6(6), 6:3. Chlapci sa spoločne tešili z deblového titulu, keď si vo finále poradili s dvojicou Ľuboš Húsenica (MŠK Poprad-Tatry), Igor Malinka (TC Topoľčany) 6:1, 6:3.

            Martinovi gratulujeme za vzornú reprezentáciu a prajeme veľa ďalších úspechov!!!

             PK TSV

        • Turnaj chlapcov stredných škôl vo florbale.
          • Turnaj chlapcov stredných škôl vo florbale.

          • Dňa 17.01. 2024 sa na našej škole konal turnaj chlapcov stredných škôl vo florbale. Našu školu pod vedením Mgr. Paradiho reprezentovali :

            Rohár Ondrej, Kollár Benjamín, Vatrt Timotej, Petruška Augustín, Melicher Martin, Krajčovič Adam, Figura Markus, Koch Artur, Vančo Viktor, Kišš Adam, Hutta Samuel, Vulgan Jakub, Halabrín Branislav, Nedelka Filip, Kubala Matúš.

            Naši chlapci v základnej skupine nastúpili proti  SPŠE Piešťany, Spojená škola Rakovice a SOŠOaS Mojmírová Piešťany . V každom zápase jasne dominovali a zaslúžené vyhrali svoju skupinu.  Víťazstvo v skupine im zaisťuje postup do finále okresného kola.

            Chlapcom gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy počas celého turnaja.

            PK TSV

        • Health flag
          • Health flag

          • Dňa 20.11. 2023 sa konala súťaž Health flag, ktorej sa zúčastnilo aj naše gymnázium.

            Vopred sme si naštudovali informácie o prevencii onkologických ochorení, najmä prevencii HPV (Human Papilloma Virus). Následne sme pod učiteľským dozorom vypracovali krátky online test. Naša trieda III.B sa umiestnila na prvom mieste v Trnavskom kraji. Ocenili nás poukážkou na nákup kníh v kníhkupectve Martinus. Súťaž nám pomohla získať nové vedomosti v oblasti onkologických ochorení a ich prevencii.

            Táto výhra nás určite bude motivovať k účasti na ďalších súťažiach.

            Trieda III.B

        • 34. ročník Olympiády v anglickom jazyku – okresné kolo
          • 34. ročník Olympiády v anglickom jazyku – okresné kolo

          • Dňa 17. januára 2024 sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. Zúčastnili sa ho 4 študenti našej školy. Víťazi z jednotlivých kategórií postupujú do krajského kola, ktoré sa uskutoční 14. februára 2024 v Trnave. Víťazi školského kola v kategórii 1C Emily Foster z tercie a v kategórii 2C1 Adela Čechvalová z V.B postupujú do krajského kola priamo.

            Výsledky okresného kola:

             

            Kategória 1A

            4. miesto         Filip Rybár, S                                               vyučujúca: Mgr. Marienčíková

             

            Kategória 1B

            1. miesto         Karolína Gonová, K                                    vyučujúca: PhDr. Murínová

             

            Kategória 2A

            2. miesto         Terézia Gáliková, Ka                                   vyučujúca: Corticelli, MSc.

             

            Kategória 2B

            1. miesto         Elise Mária Ábelová, O                               vyučujúca: Mgr. Páleníková

             

            Súťažiacim srdečne gratulujeme!

            Nech sa víťazom podarí úspešne reprezentovať naše gymnázium aj v krajskom kole.

            PK ANJ

        • Prvý lyžiarsky úspešne za nami
          • Prvý lyžiarsky úspešne za nami

          • Čarovná zimná krajina, malebné prostredie Nízkych Tatier, bohatá snehová nádielka, prázdne lanovky, voľné svahy, Chopok v hmle, žiadne zranenia či úrazy. Aj takýto bol lyžiarsky kurz v Jasnej, ktorý si užili študenti I.AI.B. Pod taktovkou skúsených inštruktorov p. Urbana, p. Domonkoša, p. Grosmannovej a p. Šimovej sa dobrí lyžiari aj začiatočníci naučili či zdokonalili v lyžiarskych technikách. Nikto neodchádzal z kurzu bez toho, aby nevedel obojstranný prívratový oblúk, jazdu šikmo svahom, jazdu po spádnici či prívrat hornou lyžou. Študenti vyskúšali všetky modré a červené zjazdovky a i tí, ktorí prišli lyžovať po prvýkrát, môžu spokojne skonštatovať, že sa už žiadneho svahu neobávajú. Zimná lyžovačka preverila vytrvalosť, trpezlivosť aj odolnosť voči teplotám pod bodom mrazu.

            Cieľ lyžiarskeho výcviku sme úspešne splnili. Študenti vynaložili obrovskú snahu (aj keď nohy boleli, modriny pribúdali, sily sa vytrácali), a tak postupne zo skupiny nelyžiarov ubúdalo a na záver výcviku sa všetci tešili, že zvládli základy zjazdového lyžovania a pokročilí lyžiari sa zdokonalili v technike. 

            PK TSV

        • Celonárodné kolo Shakespearovho pamätníka – 26. ročník
          • Celonárodné kolo Shakespearovho pamätníka – 26. ročník

          • Dňa 11.12.2023 sa konalo celonárodné kolo Shakespearovho pamätníka. Prvýkrát sa recitačnú súťaž podarilo usporiadať na pôde SND v priestoroch Modrého salónika a Divadelného klubu.

            Do 26. ročníka súťaže sa zaregistrovalo 28 škôl a 81 súťažiacich. Výkony žiakov a študentov gymnázií z celého Slovenska prišli podporiť mnohí učitelia, rodičia, dokonca aj starí rodičia. Publikum bolo skvelé a mnohé výkony súťažiacich dychberúce. Porotcovia súťaže Lucas Sprouse, Monika Antalová, Megan Freudenberg, Joshua Ruggiero, Ingrid Melichová a Monika Hájiková mali naozaj neľahkú a veľmi zodpovednú úlohu. Atmosféra bola príjemná, pokojná a dôstojná. Súťažiaci si od porotcov vypočuli povzbudenie aj slová uznania. Napriek tomu, že Shakespearov pamätník je recitačnou súťažou, na národnej úrovni spája mnohé školy a buduje kolegialitu. Vďaka patrí pani profesorke Ingrid Páleníkovej, ktorá študentov pripravila, povzbudzovala a na súťaži sprevádzala.

            V druhej kategórii – poézia (žiaci prímy a sekundy) získala Zuzana Brišková zo sekundy 11. miesto. V piatej kategórii - próza (študenti 1. až 4. ročníka štvorročných gymnázií a 5. až 8. ročníka osemročných gymnázií) našu školu reprezentovala Elena Košková zo IV.B, ktorá sa umiestnila na 10. mieste. V šiestej kategórii - poézia (študenti 1. až 4. ročníka štvorročných gymnázií a 5. až 8. ročníka osemročných gymnázií) získala Sofia Jurčiaková z III.C za svoj prednes 14. miesto.

            Študentkám srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu nášho gymnázia.

            PK ANJ

        • Hlinený dukát 2023
          • Hlinený dukát 2023

          • Naše gymnázium už niekoľko rokov spolupracuje s Centrom pomoci človeku v Piešťanoch, preto sme neváhali, keď nás oslovili s prosbou o dobrovoľnícku pomoc. Miroslav Dzurech, generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity, vyjadril pochvalu našej škole ešte pred samotnou zbierkou: „Gymnázium Pierra de Coubertina v Piešťanoch dlhodobo vnímame ako angažovanú školu v spoločensky dôležitých témach, preto sme vedeli, že neodmietnete podať pomocnú ruku.“

            Národná zbierka Hlinený dukát je určená deťom a matkám v núdzi, starým ľuďom, ktorí potrebujú zdravotnú starostlivosť a opateru, ľuďom s duševnými poruchami či ľuďom bez domova. Charitatívna zbierka sa uskutočnila 12. decembra 2023 priamo v uliciach nášho mesta. Dobrovoľníčky Linda HorňákováEma Gáliková z I.C a Lea Horňáková zo IV.D odviedli skvelú prácu, za ktorú im vyjadrujeme úprimné poďakovanie.

            Mgr. Stanislava Šimová, koordinátorka dobrovoľníkov

        • Veľa lásky v škatuliach od topánok
          • Veľa lásky v škatuliach od topánok

          • Aj tento rok sa gymnazisti zapojili do celoslovenskej výzvy pripraviť vianočné darčeky pre osamelých starých ľudí. Nielen žiaci, ale i zamestnanci školy s láskou nakupovali knihy, krížovky, sladkosti, hygienické potreby, kávy, čaje, hrnčeky, rukavice, šatky či ponožky. Nezabudli pripojiť vlastnoručne vyrobené vianočné priania. Počas prestávok a triednických hodín balili škatule od topánok do vianočných papierov a plnili ich sladkým, slaným, teplým i voňavým prekvapením. Výsledkom vianočnej dobrovoľníckej aktivity je neuveriteľných 70 škatúľ pre starenky a starčekov v seniorských domovoch.

            Ďakujeme všetkým triedam za vianočné balíčky. Nejednému deduškovi či babičke rozohrejú srdiečka a doprajú im pocit, že na nich neustále niekto myslí.

             

            Mgr. Stanislava Šimová, koordinátorka dobrovoľníkov

        • Exkurzia Viedeň
          • Exkurzia Viedeň

          • V utorok 7.11. žiaci Oktávy a IV.C v sprievode paní profesoriek Juhásovej, Kubalovej a Macekovej vyrazili skoro ráno na jazykovo poznávaciu exkurziu do Viedne. Prvou zastávkou bolo Umeleckohistorické múzeum. Po krátkej ale zaujímavej hodine strávenej medzi artefaktmi pochádzajúcimi zo starovekého Egypta a Grécka, či medzi obrazmi barokových maliarov sme sa v cisárskych apartmánoch započúvali do príbehu slávnej cisárovnej Sisi. Mali sme možnosť do istej miery spoznať jej pravú tvár, tak skreslene zobrazovanú na filmových plátnach. Po výdatnej porcii nových zaujímavých poznatkov sme dostali čas na to aby sme si obzreli Stephansdom, aby sme si zohnali niečo dobré pod zub, aby sme nasali trochu viedenskej predadventnej atmosféry  a nabrali sily na poslednú zastávku exkurzie – Hause des Meeres. Táto unikátna inštitúcia  sídli v bývalej protilietadlovej delostreleckej veži postavenej počas 2. svetovej vojny. Dnes tu návštevníci môžu pozorovať množstvo úchvatných morských živočíchov v obrovských aj malých akváriách. Taktiež sa tu nachádzajú teráriá a malé pavilóny ukrývajúce exotické plazy, vtáky a cicavce. Touto prehliadkou sme nielen rozšírili naše poznatky o biológii, ale sme aj ukončili náš deň vo Viedni.

        • Školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku
          • Školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Vyhodnotenie:

            Kategória 1A:

            1. miesto: Natália Vatrtová (sekunda)

             

            Kategória 1B:

            1. miesto: Emily Foster (tercia)

            2. miesto: Tibor Varinský (kavarta)

             

            Kategória 2A:

             

            1. miesto: Ivan Bielesch (sexta)

            2. miesto: Samuel Elčík (kvinta)

             

            Kategória 2B:

            1. miesto: Zoja Mlynáriková (septima)

            2. miesto: Samuel Rybanský (septima)

             

            Gratulujeme a  tešíme sa, že sa  o nemčinu stále  zaujímajú mnohí naši žiaci.

        • Gymnazisti v Európskom parlamente
          • Gymnazisti v Európskom parlamente

          • Septimáni z Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch so zástupcom riaditeľa Marekom Kalinčíkom a učiteľom Róbertom Paradim sa v dňoch 7. 11.  – 11. 11. zúčastnili v Štrasburgu odbornej exkurzie Pracovný deň v Európskom parlamente. Študenti siedmeho ročníka osemročného štúdia po výhre v súťaži organizovanej Euroscolou v minulom školskom roku získali možnosť zúčastniť sa  exkurzie v europarlamente spolu s ďalšími 600 žiakmi z Európskej únie. Hlavnou témou diskusie boli klimatické zmeny a ich vplyv na globálnu situáciu. Študenti navrhovali témy, o ktorých sa plenárne hlasovalo (zo 4 vybraných tém navrhli naši gymnazisti 3!). Okrem času stráveného v europarlamente septimáni navštívili historické centrum Štrasburgu, očarila ich tamojšia Katedrála Notre Dame a zažili netradičnú prechádzku po večernom nemeckom meste Kehl. Piešťanskí gymnazisti zažili nezabudnuteľné chvíle – a nie je to žiadne klišé...

             

            autor foto: Robert Paradi

        • Charitatívna potravinová zbierka Tesco 2023
          • Charitatívna potravinová zbierka Tesco 2023

          • Trnavská arcidiecézna charita sa roky zapája do celonárodnej, jednej z najväčších potravinových zbierok na Slovensku, ktorá sa koná tradične v novembri v predajniach spoločnosti TESCO. Aj dobrovoľníci z nášho gymnázia pravidelne pomáhajú.

            Zbierka potravín a hygienických potrieb sa konala v dňoch od 23. novembra do 25. novembra 2023. Vďaka Tesco zbierke dokáže charita aj tento rok pomôcť mnohým ľuďom v núdzi.

            Dobrovoľnícku aktivitu vykonávali: Hana Danišová z kvinty, Lucia Ondrisová a Natália Prouzová z I.D, Katarína Lučkaničová z I.A, Kristína Mitrengová, Linda Horňáková a Ema Gáliková z I.C, Lucia Čuboňová a Katarína Potúčková zo sexty, Alica Masaryková z III.C a Kristína Čunčíková z III.A.

            Ďakujeme za pomoc našim dobrovoľníkom, ktorí usilovne pracovali, aby pomohli naplniť základné potreby ľuďom, ktorí sa ocitli v zlej životnej situácii.

            Mgr. Stanislava Šimová, koordinátorka dobrovoľníkov

        • Majstrovstvá Slovenskej republiky v  bedmintone
          • Majstrovstvá Slovenskej republiky v bedmintone

          • Dňa 18.-19.novembra 2023 sa v kežmarskej FOCUS+ hale konali Majstrovstvá Slovenska v bedmintone, konkrétne kategória do pätnásť rokov.

            Medzi súťažiacimi bola aj  študentka našej školy Ela Bieleschová z triedy tercia, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo v Slovenskej republike.

            Ela mala v niekoľkých prípadoch na mále, ale v konečnom hodnotení musíme povedať, že na ceste za zlatom nestratila ani set a vo finále zvíťazila nad treťou nasadenou Vanessou Osadskou (SP Dolný Kubín) pomerom 24:22, 21:18.

            Po výborne odohratom turnaji sa Ela zaslúžene stala majsterkou Slovenskej republiky!

            K výbornému umiestneniu Ele gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov!!!

             

            PK TSV

        • 34. ročník Olympiády v anglickom jazyku – školské kolo
          • 34. ročník Olympiády v anglickom jazyku – školské kolo

          • Dňa 16. novembra 2023 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Zúčastnilo sa ho 59 študentov. Víťazi z jednotlivých kategórií postupujú do okresného kola, ktoré sa uskutoční 17. januára 2024. Víťazi školského kola v kategóriách 1C a 2C1 – bilingválni študenti - postupujú priamo do krajského kola, ktoré sa bude konať 14. februára 2024.

            Výsledky školského kola:

             

            Kategória 1A

            1. Filip Rybár, S                                              vyučujúca: Mgr. Marienčíková
            2. Adriana Kurucová, P                                     vyučujúci: Mgr. Kratochvíl
            3. Viktória Haringová, S                                   vyučujúca: Mgr. Minárechová

            Kategória 1B

            1. Karolína Gonová, K                                    vyučujúca: PhDr. Murínová
            2. Filip Orlovský, K                                          vyučujúca: Mgr. Šimová

            Leonard Gallo, K                                          vyučujúca: Mgr. Šimová

            1. Alžbeta Štefíková, T                                    vyučujúca: PhDr. Murínová

            Kategória 1C

            1. Emily Foster, T                                            vyučujúci: Mgr. Kalinčík

            Kategória 2A

            1. Terézia Gáliková, Ka                                  vyučujúca: Corticelli, MSc.
            2. Matej Grežďo, II.C                                      vyučujúca: Mgr. Škultétyová
            3. Jozef Janičina, Sx                                         vyučujúca: Mgr. Hanková

            Oliver Selecký, I.A                                       vyučujúca: Mgr. Hanková

            Kategória 2B

            1. Elise Mária Ábelová, O                               vyučujúca: Mgr. Páleníková
            2. Tereza Kolláriková, III.C                             vyučujúci: Mgr. Kalinčík
            3. Andrea Žlnayová, Sp                                   vyučujúca: PhDr. Murínová

            Kategória 2C1

            1. Adela Čechvalová, V.B                               vyučujúca: Mgr. Grosmannová
            2. Samuel Bagar, IV.B                                     vyučujúca: Mgr. Páleníková

            Martin Panák, IV.B                                       vyučujúca: Mgr. Páleníková

            1. Boris Jurčaga, IV.B                                     vyučujúca: Mgr. Páleníková

            Víťazom srdečne gratulujeme!

            Nech sa im podarí úspešne reprezentovať naše gymnázium aj v okresnom a krajskom kole.

            PK ANJ

        • Triatlonová výzva Ivan Luknár Trophy ukončená
          • Triatlonová výzva Ivan Luknár Trophy ukončená

          • Ivan Luknár, dlhoročný riaditeľ gymnázia, bol úspešným triatlonistom a šíriteľom myšlienok olympizmu, a preto PK TSV v spolupráci s dobrovoľníkmi a nadšencami olympizmu zorganizovali triatlonovú výzvu Ivan Luknár Trophy, ktorá prebiehala od 2. do 31. októbra 2023.

            Putovnú trofej mohol získať len ten študent, ktorý aspoň raz v mesiaci absolvoval všetky tri disciplíny (beh, bicykel, plávanie) a nazbieral najviac kilometrov. Podmienky výzvy splnili len traja gymnazisti. Trofej Ivana Luknára na školský rok 2023/2024 získal Tomáš Jakubček z III.C.

            Výsledky triatlonovej výzvy:

            1. Tomáš Jakubček, III.C        196,7 km
            2. Sofia Gono, IV.A                  157,715 km
            3. Romana Švecová, IV.A         156,7 km

            Do triatlonovej výzvy sa zapojilo 16 tried, 56 študentov a 15 zamestnancov. Spolu nazbierali 7 863,741 km. Zamestnanci gymnázia sa nedali zahanbiť, z celkového počtu im patrí 2 112,086 km. V 1. kategórii zvíťazila tercia s 506,26 km. V 2. kategórii patrí prvé miesto II.B triede, ktorá behaním, bicyklovaním a plávaním nazbierala 2 207,453 km.

            Výsledky 1. kategórie (P – K)

            1. tercia              506,26 km
            2. kvarta              294,12 km
            3. príma               116,26 km
            4. sekunda            36,93 km                 

            Spolu: 953,57 km

            Výsledky 2. kategórie (4-ročné a 5-ročné štúdium, Ka – O)

            1. II.B                 2 207,453 km
            2. V.B                    911,043 km
            3. III.C                  864,6 km
            4. I.B                     688,84 km
            5. O                        649,5 km
            6. II.D                    527,04 km
            7. IV.A                  413,115 km
            8. Ka                      198,75 km
            9. Sx                      184,83 km
            10. I.A                     132,19 km
            11. III.D                    70,76 km              
            12. IV.B                    62,05 km

            Spolu: 6 910,171 km

            1. kategória – víťazi jednotlivých disciplín (D/CH)

            Beh - Sofia Jankovičová, T (12,52 km), Jakub Kubala, P (40,82 km)

            Bicykel - Svetlana Budková, T (208,39 km), Tibor Varinský, K (41 km)

            Plávanie - Paulína Lehutová, T (9 850 m), Juraj Arbet, S (27 005 m)

             

            2. kategória – TOP 3 v jednotlivých disciplínach

            Beh

            1. Ema Vavrová, II.B (176,1 km)                           1.   Alexander Zurek, I.A (46,46 km)

            2. Eliška Gáliková, Ka (129,33 km)                         2.   Adrián Kamenický, Ka (29,91 km)

            3. Zora Krupová, II.B (100,11 km)                          3.   Matej Danko, III.C (25,4 km)

             

            Bicykel

            1. Ema Vavrová, II.B (600,5 km)                           1.   Adam Ďuga, II.B (477,63 km)

            2. Anna Kublová, O (571,09 km)                             2.   Matej Pobjecký, III.C (448 km)

            3. Terézia Grosová, I.B (222,25 km)                       3.   Matej Bednárik, II.D (233,26 km)

             

            Plávanie

            1. Romana Švecová, IV.A (5 900 m)                   1.  Tomáš Jakubček, III.C (100 301 m)

            2. Viktória Schedlingová, II.D (5 005 m)              2.  Oliver Švec, Sx (9 000 m)

            3. Sofia Gono, IV.A (1325 m)                                3.  Matúš Mihálik, I.B (5 700 m)

             

            Výsledky zamestnancov školy - TOP 3 v jednotlivých disciplínach

            Beh

            1. Bc. Martina Truhlářová                 112,31 km
            2. Mgr. Radka Grosmannová                  92,07 km
            3. Mgr. Stanislava Šimová                       52,31 km

            Bicykel

            1. Mgr. Andrea Chamrazová             552,32 km
            2. Mgr. Silvia Tomagová                       303,50 km
            3. Bc. Martina Truhlářová                     173,80 km

            Plávanie

            1. Mgr. Zuzana Matúšová                   16 200 m
            2. Mgr. Andrea Chamrazová                   6 513 m
            3. Mgr. Patrícia Kubincová                     4 563 m

             

            Niekoľko zaujímavostí:

            • do výzvy sa zapojilo 9,3 % študentov a 22,7 % zamestnancov gymnázia,
            • kúpalisko Eva bolo zabezpečené zdarma 2x – prišli plávať len zamestnanci školy,
            • iba 3 gymnazisti absolvovali všetky tri disciplíny,
            • IV.B je síce v rebríčku, ale všetky kilometre nazbierala triedna učiteľka Mgr. Ingrid Páleníková,
            • umiestnenie V.B na 2. mieste zabezpečili 3 zamestnanci školy, ktorí spolu nazbierali 858,113 km z celkového počtu 911,043 km,
            • z 56 športujúcich študentov bolo 26 dievčat,
            • ak by o putovnú trofej bojovali aj zamestnanci školy, obsadili by všetky medailové priečky.

             

            Triatlonová výzva spĺňala všetky kritériá fair-play a podporila súťaživosť športujúcich. Víťazi budú odmenení na vianočnej akadémii Študenti bavia študentov. Všetkým aktívnym i rekreačným športovcom, študentom i zamestnancom gymnázia ďakujeme za účasť.

            Športu zdar!

             

            Mgr. Stanislava Šimová, koordinátorka dobrovoľníkov

            Mgr. Róbert Paradi, predseda PK TSV

        • Medzinárodný deň študentstva
          • Medzinárodný deň študentstva

          • Vážení študenti, milí kolegovia,

             

            17. novembra nás spojilo niečo výnimočné. Slávime nielen svetový Deň študentstva, ale aj spomíname na významné udalosti, ktoré nás formujú ako komunitu a národ.

            Študentstvo nie je len o učebniciach a skúškach, ale o ceste objavovania, rastu a formovaní silných, kreatívnych jednotlivcov. Dnes, keď si pripomíname 17. november ako symbol odvahy a slobody, nezabúdajme na to, akým spôsobom aj vy, naši študenti, prispievate k tejto hodnote.

            Vaša vášeň, energia a názory sú hnacou silou nášho vzdelávacieho prostredia. Naše gymnázium nie je iba miestom, kde sa získavajú vedomosti, ale kde sa vytvárajú priateľstvá, objavujú talenty a formujú sa osobnosti, ktoré budú mať vplyv na svet.

            V tento výnimočný deň vám chceme vyjadriť vďaku. Vaša oddanosť učeniu, kreativite a schopnosti prekonávať výzvy tvoria základ našej spoločnosti. Máte moc meniť nielen seba, ale aj nás a spoločne tvoríme príbeh, ktorý bude mať trvalý vplyv na naše životy.

            Vieru v slobodu, spravodlivosť a vzdelanie nesiete vo svojich srdciach, a to je to, čo nás spája v jedinečnej rodine. Pokračujte v ceste, ktorá vás vedie k poznaniu a úspechom.

            Ďakujeme vám za to, že ste súčasťou našej školskej komunity a že spoločne tvoríme príbeh, ktorý sa bude spomínať s hrdosťou.

            Študenti, oslavujte tento deň a pamätajte si, že ste budúcnosť, ktorá prináša nádej a pozitívnu zmenu.

             

            Vedenie školy

        • Školské kolo Shakespearovho pamätníka
          • Školské kolo Shakespearovho pamätníka

          • Dňa 15. novembra 2023 sa uskutočnilo školské kolo Shakespearovho pamätníka. Ide o recitačnú súťaž v prednese poézie a prózy v anglickom jazyku. Súťažiaci si svojím prednesom, výberom zaujímavých úryvkov a správnou anglickou výslovnosťou vyslúžili potlesk od skvelého publika II.B triedy.

            Výsledky školského kola

            Kategória: poézia, študenti prímy a sekundy

            1. miesto             Zuzana Brišková (S)            pripravovala: Mgr. Marienčiková

            Kategória: próza, študenti 1. až 4. ročníka a kvinty až oktávy, bilingválni študenti

            1. miesto             Elena Košková (IV.B)          pripravovala: Mgr. Páleníková
            2. miesto             Anna Ondrusová (II.B)          pripravovala: Mgr. Grosmannová

            Artur Halo (IV.B)                  pripravovala: Mgr. Páleníková

            1. miesto             Oliver Ján Tremboš (IV.B)    pripravovala: Mgr. Páleníková

            Kategória: poézia, študenti 1. až 4. ročníka a kvinty až oktávy, bilingválni študenti

            1. miesto             Sofia Jurčiaková (III.C)       pripravovala: Mgr. Minárechová
            2. miesto             Ivana Čápová (I.C)                pripravovala: Mgr. Minárechová

            Všetkým recitátorom ďakujeme za príjemný umelecký zážitok. Víťazom srdečne blahoželáme a držíme palce v celoslovenskom kole, ktoré sa bude konať 11.12.2023 v SND v Bratislave. 

            PK ANJ

        • iBobor
          • iBobor

          • V dňoch 6. až 10. novembra 2023 prebiehal na Slovensku 17. ročník informatickej súťaž iBobor, ktorá má logicko-algoritmický charakter. Absolvovalo ju 124 574 súťažiacich z 1 591 škôl. Zúčastnilo sa jej aj 44 našich študentov. Máme 31 úspešných riešiteľov, z čoho 25 má percentil nad 90.

            Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. (zdroj: https://ibobor.sk/)

            Blahoželáme a prajeme veľa úspechov pri riešení ďalších úloh. 

            PK INF

        • Európska noc výskumníkov - Ing. Roman Kišš
          • Európska noc výskumníkov - Ing. Roman Kišš

          • Prišiel čerstvo ocenený Piešťanec. V socializme zahviezdil „na dreve“ vytvoreným počítačom PMI-80 a neskôr PMD-85, či prvým PC-88. Štyridsať rokov pôsobí v IT technológiách v Kalifornii a za ten čas získal desať „Oskarov Microsoftu“, je desaťnásobným držiteľom najvyššieho ocenenia MS Most Valuable Professional. Drel, pretože preňho platí príslovie: „My job is my hobby, my hobby is my job“. Hovorí: „Bežne som robil 320 hodín mesačne za mzdu 40-45-tisíc dolárov“.

            Všetko má však svoju daň. Nebol takým otcom, akým chcel byť. A keď umrela manželka, s intenzívnou prácou skončil. Tvrdil, že nebol dobrý žiak (trojkár) a na vysokej škole ledva prešiel. Ale mal víziu, cieľ a tomu všetko podriadil. Všetko sa dá, keď sa chce, to by mohol byť jeho odkaz. Tak teda chcite aspoň niečo a poriadne, nech vám život nepretečie medzi prstami ako voda, uchopte ho pevne.

            Ján Šmída

    • Kontakty

      • Gymnázium Pierra de Coubertina
      • gypy@gypy.sk
      • admin@gypy.sk
      • admin@gypy.sk
      • Kontakt
        Meno školy: Gymnázium Pierra de Coubertina, Námestie SNP 9, Piešťany
        Email školy: gypy@gypy.sk
        Email na správcu obsahu: admin@gypy.sk
        Email na webmastera: admin@gypy.sk
        Telefón:
        Spojovateľka 033/ 79 893 11 
        Riaditeľ školy 033/79 893 33  (0911 718 667)
        Sekretariát 033/79893 12  (0903 902 911)
        Správca športovej haly 033/7989324
        spravca.hala@gypy.sk
        Klapky (033/79893 + konkrétna klapka) 

        Pedagogický úsek 

        Riaditeľ školy 33  (0911 718 667)
        Štatutárna zástupkyňa školy 30  (0911 718 755)
        Zástupkyňa školy 30 (0911 083 975)
        Kabinet humanitných vied 35
        Kabinet biológie a chémie 44 
        Laboratórium biológie 41 
        Kabinet fyziky 45 
        Kabinet matematiky 36
        Kabinet spoločensko-vedný 43
        Kabinet slovenského jazyka 26 
        Kabinet cudzích jazykov 22 
        Kabinet anglického jazyka v hlavnej budove 25 
        Kabinet anglického jazyka v prístavbe 29 
        Kabinet telesnej výchovy 38 
        Kabinet informatiky 23 
        Výchovná a kariérová poradkyňa 32 

        Nepedagogický úsek 

        Ekonómka – 31 (0911 595 113)
        Mzdová účtovníčka –   51
        Správca IKT – 42  (0940 643 907)
        Knižnica - 46
        Školník -   20 (0911 566 411)
        Adresa školy: Námestie SNP 9, Piešťany, 92126
        IČO: 160318
        DIČ: 2020530688
      • Námestie SNP 9
        921 26 Piešťany
        Slovakia
      • 00160318
      • 2020530688
    • Prihlásenie