• Europoslanec Ivan Štefanec medzi gymnazistami
          • Europoslanec Ivan Štefanec medzi gymnazistami

          • Koncom týždňa (piatok 25. októbra 2019) navštívil gymnázium europoslanec Ivan Štefanec, ktorého odborné prednášky študenti aj v minulosti veľmi vítali. Tentoraz prednášal na tému malého a stredného podnikania na Slovensku a v Európskej únii, ale v rozsiahlej diskusii sa nevyhol ani zvedavým otázkam gymnazistov. Tí sa pýtali na európsky trh práce, odchod Británie z únie, politické kauzy na Slovensku, americkú zahraničnú politiku a blízkovýchodné iskrenie. Prednášku člena europarlamentu s kvalitnou diskusiou študenti hodnotili veľmi pozitívne. Veríme, že aj tieto informácie z kuchyne europolitiky môžu pomôcť súťažnému tímu mladých európanov v roku 2020, aby zopakovali úspech ich starších spolužiakov - tohtoročných absolútnych víťazov krajského kola Mladého Európana.

            Katarína Baďurová, oktáva

            Všetky fotografie sa nachádzajú v školskej fotogalérii.

        • Europa Tour 2019 na gymnáziu alebo z jesennej ponuky Europe Direct pre rok 2020
          • Europa Tour 2019 na gymnáziu alebo z jesennej ponuky Europe Direct pre rok 2020

          • Dňa 23. októbra 2019 rozšíril gymnaziálnu ponuku odborných predmetov nevšedný workshop. Pracovníci regionálneho centra Europe Direct v Senici prišli prednášať študentom gymnázia o súťaži Mladý Európan, na ktorej sa už niekoľko ročníkov pravidelne umiestňujú piešťanskí gymnazisti medzi víťazmi. Lektori interaktívnou a súťažnou formou predstavili študentom ambasádorskej školy reálie fungovania európskych inštitúcií, pestrosť národných špecifík členských štátov, výzvy súčasných politík v EÚ, etc. Nádejame sa, že súťažný tím mladých európanov bude v roku 2020 rovnako úspešný ako boli úspešní tohtoroční absolútni víťazi krajského kola súťaže.

            Peter Rusnák, učiteľ

            Všetky fotografie z akcie sa nachádzajú v školskej fotogalérii.

        • Rozhoduj o Europe: buď tvorcom európskych politík
          • Rozhoduj o Europe: buď tvorcom európskych politík

          • Piešťanskí gymnazisti boli 21.10.2019 úspešní v krajskom kole súťaže "Rozhoduj o Európe", ktorú vyhlásila Rada EÚ a ktorá sa konala v sídle VÚC-Trnavského samosprávneho kraja. Z tímu študentov v zložení Daniel Valko, Ema Višňovská, Jakub Chamraz, Simona Kadlecová, Roman Turzák, Monika Kleinová, Daniel Pavelka a Lucia Strečanská obsadili Katarína Černoková 2. miesto a Andrej Beňačka 1. miesto v súťaži, čo im umožňuje reprezentovať našu školu v celoštátnom kole. Aktívnemu tímu gymnazistov srdečne blahoželáme k získaniu cenných skúseností a víťazom súťaže želáme ďalšie úspechy.

            Peter Rusnak

        • Výstava starých mincí a bankoviek
          • Výstava starých mincí a bankoviek

          • V mesiaci október 2019 sa na hodinách Finančnej gramotnosti vo všetkých druhých ročníkoch a bilingválnej 3.B uskutočnila výstava starých mincí a bankoviek nielen zo Slovenska, ale aj z iných krajín sveta (Albánska, Azerbajdžanu, Bieloruska,  Filipín, Indie, Malajzie, Čiech, Chorvátska, Macedónska, Maďarska, Poľska, Rumunska, Bulharska, USA, Anglicka, Spojených arabských emirátov, Iraku, Kuvajtu, Jordánska, Nemecka, Švajčiarska, Talianska,).  Žiaci priniesli rôzne zaujímavé platné aj neplatné mince a bankovky z rôznych období, ako aj zbierku mincí a bankoviek  Slovenska - z čias Rakúsko-Uhorska, 1.ČSR, Slovenského štátu a povojnového obdobia až po súčasnosť.

        • Aj Gymnázium Pierra de Coubertina je René
          • Aj Gymnázium Pierra de Coubertina je René

          • 10. októbra sa v priestoroch Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch uskutočnila literárna beseda ako súčasť projektu ceny René-Anasoft litera gymnazistov. Pozvaným autorom bol držiteľ ceny Anasoft litera, Marek Vadas, moderovala organizátorka viacerých literárnych projektov Soňa Uriková.


            Besedovalo sa najmä o exotickom africkom prostredí v autorových knihách, no Marek Vadas tiež priblížil študentom svoje autorské začiatky a literatúru, ktorú čítal počas školských rokov. Debatovalo sa tiež o jeho budúcej tvorbe, autor vtipne poznamenal, že by už konečne mohol napísať niečo z domáceho prostredia.
            Cena René, ktorá vznikla v roku 2017, má podporovať čítanie mladých ľudí a zoznámiť ich s kvalitnou súčasnou slovenskou literatúrou. V minulých rokoch sa laureátmi stali Ivana Gibová a Daniel Majling. Tento rok sa do projektu zapojili aj učiteľky Ivana Papcunová  a Miroslava Zervanová so žiakmi, takže o tohtoročnom víťazovi budú rozhodovať aj piešťanskí gymnazisti. Projekt je dôkazom, že študenti majú k literatúre blízko, naši gymnazisti, ktorí už mesiace horlivo diskutujú o svojom víťazovi, to potvrdzujú.

            Emma Vičanová

            Fotografie sa nachádzajú v školskej fotogalérii.

        • Odborné stretnutie k témam ľudskoprávnej olympiády
          • Odborné stretnutie k témam ľudskoprávnej olympiády

          • Na podnet celoslovenskej i krajskej komisie Olympiády ľudských práv sa v stredu 9. októbra 2019 na pôde Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch uskutočnilo odborné školenie pre študentov a pedagógov stredných škôl Trnavského kraja. Hlavnou témou stretnutia boli aktuálne výzvy pre demokraciu a ľudské práva v Európe 21. storočia. Celodenné prednáškové podujatie zahájila príhovorom predsedníčka Celoštátnej komisie Olympiády ľudských práv a členka lektorského tímu Helsinského výboru pre ľudské práva na Slovensku Dr. Dagmar Horná, ktorá študentov oboznámila s novými pravidlami organizácie olympiády v jej 22. ročníku. Na pôde gymnázia zároveň privítala lektorov i hostí zastupujúca riaditeľka gymnázia Mgr. Stanislava Šimová, ako aj organizátor podujatia a krajský koordinátor olympiády doc. Peter Rusnák, učiteľ na gymnáziu. Rokovanie prebiehalo v 2 sekciách, v ktorých prednáška sociológa Dr. Guráňa oslovila gymnazistov nielen obsahom, ktorý sa týkal analýzy Dohovoru o právach dieťaťa, ale aj zaujímavými interaktívnymi aktivitami počas prednášky. Študenti sa tak mohli hlbšie zamyslieť nad témami, ktoré hýbu dnešnou spoločnosťou a diskutovať o svojich názoroch a postojoch k informovanosti mladých ľudí, politickej gramotnosti či obmedzovaní volebného práva. V programe pre pedagógov vystúpila aj sociologička Dr. Barbara Lášticová s témou predsudkov vo vzdelávaní mladých ľudí. Rovnako sa téme vzdelávania v 21. storočí venoval aj doc. Samuel Abrahám, ktorý bližšie rozobral tematiku budúceho kariérneho smerovania mladých ľudí. Sústredené tváre prítomných študentov a hostí pozorne sledovali vystúpenia pozvaných lektorov. Aktívna účasť na odborných prednáškach obohatila študentov gymnázia nielen aktuálnymi odbornými poznatkami, ale aj vzácnymi radami, ktoré využijú pri neľahkom plánovaní svojej profesijnej budúcnosti. A za túto možnosť gymnáziu veľká vďaka.

            Katarína Baďurová, oktáva

            Fotografie sa nachádzajú v školskej fotogalérii.

      • Kontakty

        • Gymnázium Pierra de Coubertina
        • gypy@gypy.sk
        • admin@gypy.sk
        • admin@gypy.sk
        • Kontakt
          Meno školy: Gymnázium Pierra de Coubertina, Námestie SNP 9, Piešťany
          Email školy: gypy@gypy.sk
          Email na správcu obsahu: admin@gypy.sk
          Email na webmastera: admin@gypy.sk
          Telefón:
          Spojovateľka 033/ 79 893 11 
          Riaditeľ školy 033/79 893 33  (0911 718 667)
          Sekretariát 033/79893 12  (0903 902 911)
          Správca športovej haly 033/7989324
          spravca.hala@gypy.sk
          Klapky (033/79893 + konkrétna klapka) 

          Pedagogický úsek 

          Riaditeľ školy 33  (0911 718 667)
          Štatutárna zástupkyňa školy 30  (0911 718 755)
          Zástupkyňa školy 30 (0911 083 975)
          Kabinet humanitných vied 35
          Kabinet biológie a chémie 44 
          Laboratórium biológie 41 
          Kabinet fyziky 45 
          Kabinet matematiky 36
          Kabinet spoločensko-vedný 43
          Kabinet slovenského jazyka 26 
          Kabinet cudzích jazykov 22 
          Kabinet anglického jazyka v hlavnej budove 25 
          Kabinet anglického jazyka v prístavbe 29 
          Kabinet telesnej výchovy 38 
          Kabinet informatiky 23 
          Výchovná a kariérová poradkyňa 32 

          Nepedagogický úsek 

          Ekonómka – 31 (0911 595 113)
          Mzdová účtovníčka –   51
          Správca IKT – 42  (0940 643 907)
          Knižnica - 46
          Školník -   20 (0911 566 411)
          Adresa školy: Námestie SNP 9, Piešťany, 92126
          IČO: 160318
          DIČ: 2020530688
        • Námestie SNP 9
          921 26 Piešťany
          Slovakia
        • 00160318
        • 2020530688
      • Prihlásenie